След като не успя да купи Нова телевизия, чешкият милиардер

...
След като не успя да купи Нова телевизия, чешкият милиардер
Коментари Харесай

КЗК го спря за Нова, но Келнер е пред купуване на БТВ от CME

След като не съумя да купи Нова телевизия, чешкият милиардер Петр Келнер е претендент за пазаруването на медийната група Central European Enterprise Media, част от която са bTV и Ring, оповестяват словашки медии.

Освен това наподобява, че Келнер може да е останал и единственият кандидат-купувач, защото съгласно редица медии американската медийна компания "Дискавъри Комюникейшънс " се е отказала от конкуренцията.

Инвестиционният фонд на Келнер PPF към този момент има у нас телекомуникационната компания "Теленор България ". Той обаче не съумя да купи "Нова Броудкастинг Груп ", откакто Комисията за защита на конкуренцията забрани договорката с шведската "Модърн Таймс Груп " с претекста, че българската медийна група е прекомерно огромна и по този начин може да се стигне до корист с въздействието ѝ. След това обаче Комисия за защита на конкуренцията позволи договорката за продажба на "Нова " с братята Кирил и Георги Домусчиеви.

През март съдебномедицинска експертиза разгласи, че стартира процедура за продажбата или сливането си със стратегически сътрудник. Очакванията са били договорката да стане факт в края на юли или началото на август, само че се е стигнало до отсрочване с един месец.

Ако се стигне до договорка, тя ще би трябвало да бъде утвърдена и от Комисия за защита на конкуренцията.

В България медийната група съдебномедицинска експертиза има каналите bTV, bTV CInema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. В Чехия има осем канала с името Nova, в Румъния - седем с името PRO. Медийната група има и още четири канала в Словакия и пет в Словения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР