След като не получи подкрепата на парламента и не стана

...
След като не получи подкрепата на парламента и не стана
Коментари Харесай

Габровски след гласуването: На ринга излязоха доброто и злото, злото спечели

След като не получи поддръжката на Народното събрание и не стана министър председател Николай Габровски разяснява, че идната година ще премине от избори в избори.

„ Нека да стартира с един афоризъм – на кръга излязоха положителното и злото, хората заложиха на злото, злото победи и хората завоюваха. Днес се случи тъкмо това. Имахме късмет да продължим по различен метод в политиката. Това беше гражданска храброст, която всички ние проявихме ние заложихме имената си в състава на едни кабинет, който даваше вяра да тръгнем по нов път, само че за жалост партийните пристрастености и ползи са прекомерно сили и поради това имаме този резултат “, разяснява той в Народното събрание на брифинг, на който участваха всички неуспели претенденти за министри.

„ Аз и за момент не скърбя, че поставих тези старания и се срещнах с тези хора, които са с мен и ми се довериха и им благодаря, че го направиха. Вярвам, че са го създали, тъй като виждат, че по този път, по който вървим повече не може и би трябвало да сме по-активни. Те ми даваха огромното самочувствие, че ние можем да промени нещо “, сподели той.

„ Да се надяваме, че България ще има шанс и тази тежка политическа рецесия ще бъде преодоляна и че ще имаме силите идната година да не остане в историята като тежка и изгубена година “, разяснява Габровски.

Той призна, че по природа е оптимист и в противоположен случай не би се захванал с тежката задача да поеме отговорността да е претендент за министър председател с първия мандат на ГЕРБ.

„ Тъжен съм, че ще се развие най-вероятно сюжет, който е скептичен, и ще прекараме една годна от избори в избори “, добави той.

Относно това дали би приел да е претендент за министър председател с третия мандат Габровски съобщи: „ Всякакви комбинации, задсукулисни сделки са нещо, с което не желаеме нашите имена да бъдат забъркани “.

А на въпроса остава ли в политиката професорът отговори: „ Продължавам с операционната с голямо наслаждение “.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР