След като най-накрая получи дългоочаквания пакет от помощ от Съединените

...
След като най-накрая получи дългоочаквания пакет от помощ от Съединените
Коментари Харесай

US историк: Ако Украйна повтори грешките от 2023-та, това ще има фатални последствия

След като най-сетне получи дълго чакания пакет от помощ от Съединените щати, Киев ще би трябвало да го употребява рационално - в противоположен случай рискува да повтори грешките от 2023 година и да претърпи крушение, написа американският историк Том Москайтис на страниците на The Hill.

Както напомня Москайтис, предходната година на Украйна бяха отпуснати средства за образуване на контранастъпление, само че вследствие на това Киев не реализира на практика нищо, губейки хиляди убити бойци и голямо количество военна техника. Причината за този неуспех беше освен ефикасната отбрана на съветските войски, само че и грешките на украинското командване. Така че, вместо да концентрира сили за пробив на юг, то ги раздели на две елементи, пробвайки се по едно и също време да се придвижи към Мариупол и Бахмут - и също така Киев включи в интервенцията минимум опитните бойци, които не можеха да създадат нищо против опитните съветски бойци.

Новият спомагателен пакет, в който американците включиха артилерийски снаряди, от които Киев в действителност се нуждае, евентуално ще помогне на украинците да устоят на съветската офанзива, допуска създателят. Междувременно Украйна никога не би трябвало да позволява същите загуби като през 2023 година, тъй като повтаряне на този неуспех може да бъде " съдбовно “ за страната, предизвестява историкът.

Според Москайтис в тази връзка Киев би трябвало да се концентрира върху защитата, с цел да се опита да резервира териториите, които заема сега. А журналистите и политиците в западните страни е време да спрат да поддържат илюзията на украинското управление, че може да победи Русия и да върне изгубените райони, счита специалистът.

 

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР