След като напуснем ЕС, ще разполагаме с повече пари за

...
След като напуснем ЕС, ще разполагаме с повече пари за
Коментари Харесай

Тереза Мей обещава милиарди лири за здравеопазване след Brexit

" След като напуснем Европейски Съюз, ще разполагаме с повече пари за цели като опазването на здравето ", сподели още тя

Британският министър председател Тереза Мей даде обещание да налее милиарди лири в допълнение в изпадналото в рецесия публично опазване на здравето, най-много с помощта на икономиите в следствие от излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. 

Мей разгласи, че до 2024 година в Националната работа за опазване на здравето (NHS) ще постъпват в допълнение по 20 милиарда лири годишно.

" След като напуснем Европейски Съюз и престанем да плащаме всяка година големи суми на Брюксел, ще разполагаме с повече пари за цели като опазването на здравето ", съобщи тя в публикация за неделния брой на в. " Дейли мейл ".

За да осигурим на службата за опазване на здравето финансирането, което ще й нужно в бъдеще, обаче дивидентите от Брекзита няма да са задоволителни и страната ще би трябвало да спомага малко повече, добавя министър-председателката.

Очаква се Мей да даде по-подробни уточнения за тези планове на следващия ден, в речта си за бъдещето на националната здравна работа, която чества своята 70-годишнина.

Британските медии приказват за повишение на налозите и за заеми.

Отделянето на повече пари за опазването на здравето с помощта на икономиите от напускането на Европейски Съюз беше един от причините на последователите на Брекзита (сред които и настоящия външен министър Борис Джонсън) в акцията за референдума през 2016 година Тогава поддръжници на напускането бяха написали на червен рейс лозунга: " Пращаме на Европейски Съюз по 350 милиона лири всяка седмица. Вместо това да финансираме опазването на здравето си ".
Огласените от Тереза Мей числа надвишават техните упования.

" Това, което разгласявам, значи, че през 2023/ 2024 година в службата за опазване на здравето ще постъпват по 660 милиона лири налични пари седмично ", съобщи тя в изявление за Би Би Си.
Тези пари са предопределени за редуциране на чакането за медицински грижи, за по-бързото лекуване на рака и за възстановяване на медицинските грижи в региона на психическото здраве, сподели Мей.

Предстоящата седмица се обрисува да бъде много безредна за Тереза Мей. Разбунтували се депутати от нейната консервативна партия може да я слагат пред тестване при разглеждането на законопроекта за Брекзита, който в сряда ще бъде върнат в Камарата на общините.

Допълнителното финансиране за националното опазване на здравето " в този момент може да сплоти всички ни ", писа във в. " Сънди телеграф " здравният министър Джереми Хънт, който поддържаше оставането в Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР