След като на разпитите пред комисии на Сената и Камарата

...
След като на разпитите пред комисии на Сената и Камарата
Коментари Харесай

Facebook изрично призна, че събира информация дори за потребители, които не са логнати

След като на разпитите пред комисии на Сената и Камарата на представителите на Конгреса създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че обществената мрежа събира информация за потребителите надалеч отвън данните какво вършат в границите на Фейсбук, същото направи продуктовият управител на компанията Дейвид Бейсър. Бейсър удостовери думите на Зукърбърг в персоналния си профил във Фейсбук.

Съгласно информацията, Фейсбук събира данни от консуматори, които даже не са логнати в мрежата, само че посещават уеб сайтове, които са присъединили връзки към обществената мрежа – да вземем за пример опцията да се логнеш в различен уебсайт или приложение чрез профила си във Фейсбук, даже да не си в самата обществена мрежа, както и принадлежности за рекламите във Фейсбук и меренето на трафик и консуматори, употребявани от други уеб сайтове, с цел да качват свои реклами във Фейсбук или другаде и да правят оценка успеваемостта на рекламата.
" Това се случва, тъй като други уеб сайтове и приложения не знаят кой употребява Фейсбук ", изясни Бейсър и добави, че доста уеб сайтове употребяват услуги, предоставяни от обществената мрежа, с цел да оферират наличие и реклами на свои консуматори съгласно информацията какви може да са ползите им на база предходните им визити и какво са търсели тогава тези хора.
Бейсър натъртва и на обстоятелството, че Гугъл и Twitter работят по същия метод т.е. че Фейсбук не е черна овца, отличаваща се от другите. " Искам да съм явен – не продаваме персонална информация на консуматори. Има три съществени способи, по които използваме информацията на потребителите – предлагаме услугите си на други уеб сайтове и приложения; подобряваме сигурността във Facebook; промотираме нашите лични артикули и услуги ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР