След като на жените в Саудитска Арабия им бе позволено

...
След като на жените в Саудитска Арабия им бе позволено
Коментари Харесай

Саудитска Арабия разреши ходенето на кино след 35-годишна забрана

След като на дамите в Саудитска Арабия им бе разрешено да карат и да посещават спортни събития, в този момент страната се готви за нова революционна стъпка. 35-годишна възбрана за навестяване на киносалони ще бъде анулирана публично от март 2018 година Новината бе обявена от държавното управление.

В мюсюлманската страна стартира развой по лицензиране на киносалоните, с цел да могат да посрещнат своите първи гости напролет. Последните зали за прожектиране на филми са затворили порти преди повече от три десетилетия. Тогава прекарването на час или два в едно помещение се е считало за " покана за разбъркване на половете ".

 Принц Мохамед бил Салман се придържа към осъществяването на проекта си

Принц Мохамед бил Салман се придържа към осъществяването на проекта си

Освен към международното кино, Саудитска Арабия ще стане приветлива и за концерти, комедийни шоу стратегии и други сходни културни събития. Смята се, че с премахването на възбраните ще се отвори и развие един нов стопански бранш, който ще докара до повече позитиви, в сравнение с негативи, написа reuters.com.

Връщането на жителите на мюсюлманската страна в киносалоните е следващият акт на рационализация на обществото, подхванат от 32-годишния правоприемник на короната принц Мохамед бил Салман. Разбира се, премахването на един забрани върви ръка за ръка с слагането на други.

 Селекцията на филмите ще е прецизна

Селекцията на филмите ще е прецизна

Филмите, които ще бъдат прожектирани пред необятна аудитория и на огромен екран, ще бъдат деликатно селектирани и цензурирани. Така ще се подсигурява невъзможността за оповестяване на хрумвания и полезности, които не кореспондират с общоприетите в Саудитска Арабия. Конкретни рамки за рестрикциите към момента не са оповестени, а и най-вероятно няма да бъдат.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР