След като на Беларус беше отказано да участва в тазгодишния

...
След като на Беларус беше отказано да участва в тазгодишния
Коментари Харесай

Беларус се гневи на дисквалифицирането си от Евровизия

След като на Беларус беше отказано да взе участие в тазгодишния конкурс за ария Евровизия в Холандия, Минск афишира решението като „ политически стимулирано “, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Европейският съюз за радиоразпръскване съобщи късно в петък, че " за жалост, Беларус няма да взе участие " в майското съревнование в холандския град Ротердам, даже откакто е подал нов запис след проблеми с оригинала. „ Стигна се до заключението, че и новото предложение също е в нарушаване на разпоредбите на надпреварата, които подсигуряват, че надпреварата не се инструментализира или се нанасят вреди на репутацията му, “ гласи изказване на уеб страницата ЕСР, без да коментира.
Групата, определена да показа Беларус, „ Галаси Зместа ”, предложи първа ария, озаглавена „ I Will Teach You “, която провокира реакция от страна на белоруската съпротива за текстове като „ Ще те науча да вървиш по линията “.
Беларус беше обхваната от политически безредици от предишния август, откакто водачът й Александър Лукашенко съобщи шести президентски мандат след гласоподаване, което опозицията и западните дипломати обявиха, че е фалшифицирано.
Резултатите от изборите провокираха всеобщи улични митинги, които бяха посрещнати с жестоки репресии, вследствие на които хиляди протестиращи бяха арестувани, най-малко няколко протестиращи бяха убити и стотици наказани на продължителни периоди затвор.
След това Европейският съюз наложи наказания против Лукашенко и неговите съдружници.
Доколкото втората ария на „ Галаси Зместа ” беше по-нюансирана, водачът на групата бе представен от РИА Новости рано сутринта в събота да споделя, че смисъла на нейната легенда за заек, домашни пилета и лисица " е доста явно ".
Това се случи, откакто беларуският народен оператор скочи против Евровизия по своя канал Telegram късно в петък.
" Да се опасява Европа да допусне до сцената ария за зайци - това е окончателният и безспорен срам ".
" Решението да ни дисквалифицират е политически стимулирано ", сподели Иван Айзмонт, който оглавява комисията за асортимент на ария за Евровизия, представен от организация РИА Новости.
„ Знаем какво обича Европейският съюз “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР