След като МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик

...
След като МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик за акцията на МВР, НАП и ДАНС: Наши гости са повече от 30 човека с фотограф, ще си направим снимка за спомен

След като Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и ДАНС влязоха в Община Пазарджик кметът Тодор Попов съобщи, че е очаквал инспекцията. Той сподели, че ще дават всички нужни документи.

По думите му инспекцията е по сигнали за " някакви нередности " и става въпрос за 10 документа, които са обществени. Според него броят на проверяващите в общината е доста повече от нужното. " Наши посетители в днешния ден са повече от 30 индивида с един фотограф, ще си създадем фотография най-после за спомен от инспекцията ", сподели още кметът.

" Днешната среща с нашите посетители цели да се направи цирк. Упреците ми не са към тези момчета, които пристигнаха през днешния ден, тъй като те умират и те от оскърбление. Какво ще прави Национална агенция за приходите в общината. Нас ни ревизира Сметната палата. Национална агенция за приходите може да ревизира обществена институция, единствено в случай че не си е платила ДДС-то или корпоративния налог. Такива дейности се вършат, когато имаш формирано някакво наказателно произвеждане, по което би трябвало да се съберат бързи и неотложни доказателства по отношение на осъществено закононарушение или когато би трябвало да се приключи някакво закононарушение. Ние в общините да не сме някакви бандитски организации. Добре, че българските общини сме остров на мира и относителна непоклатимост, тъй като от една година страната е на свободно рухване ", съобщи той.

Той разяснява и случая с отнетата му брошура. " Спряха ме момчета, които аз не познавам, държаха се безпределно надменно и провокативно ".

" Аз пребивавам във враждебна среда, откогато съм в локалното самоуправление. Мен не са ме обичали нито едните, нито другите, тъй като аз имам най-висока степен на публично доверие тук. Ако си мислят, че ще им се вързвам на обикновените полицейски схеми, надълбоко са се излъгали ", уточни той.

Попов сподели още, че е отказал да даде проба, тъй като " им знам методите и схемите. Като им дам проба и като ме нагласят, че имам 5 промила и опиати, след това върви и се обяснявай. Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме вършат на срам една година. Като таласъми висяха два дни пред у дома да ме чакат да изляза с колата. Чакам си наказателното разпореждане, което ще апелирам ".
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/579551026667095
Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и ДАНС влязоха в Община Пазарджик. По информация на Нова тв ревизират сигнал за финансови злоупотреби. Преди дни взеха книжката на кмета на Пазарджик Тодор Попов за две години. Причината е, че отказал на пътни служители на реда да го тестват за приложимост на алкохол. Той ще заплати и санкция от 2000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР