След като MSC измина Maersk и зае първо място в

...
След като MSC измина Maersk и зае първо място в
Коментари Харесай

MSC продължи експлозивния си растеж през 2023 г

След като MSC измина Maersk и зае първо място в класацията на лайнерите при започване на 2022 година, можеше да забави темпото и да се наслаждения на успеха - само че не го направи. Вместо това, превозвачът продължи да прибавя потенциал през 2023 година, добавяйки толкоз доста тонаж, че представляваше половината от целия растеж на флотилията от боксови кораби предходната година, съгласно Alphaliner.

През 2023 година световният контейнерен флот добави към два милиона TEU потенциал, в това число един милион единствено за MSC. Най-високо класираният транспортьор влага съществено в по-ефективни, супер огромни кораби и получи доставка на 14 кораба Megamax 24 000-TEU предходната година. (Взети сами по себе си, тези 14 новопостроени прибавиха цялостен процентен пункт към целия световен клетъчен потенциал.) MSC също по този начин одобри 26 кораба Neopanamax с размер към 15 000 TEU.

Превозвачът ще продължи да приема огромни доставки и да пораства още дълго време. Той има книга с поръчки на обща стойност близо 1,5 милиона TEU, доста повече от всеки съперник. MSC също по този начин продължи мощната си акция за чартиране и закупуване на употребен тонаж. MSC стартира да придобива използвани плавателни съдове с занемаряване по време на късния пандемичен товарен скок и в този момент има към една четвърт от всички контейнеровози на възраст над 20 години (основна възраст за разрушаване), съгласно Alphaliner. Когато пристигна време тези кораби да се пенсионират, решенията на MSC по отношение на по-стария им тонаж ще имат значителен резултат върху състава на световния флот.

Докато MSC пораства бързо, флотът на Maersk се насочва в другата посока: той се сви с три % предходната година, разширявайки преднината на MSC от 1,5 милиона TEU като водач. Ако темпото на Maersk продължи, може да загуби второто си място от CMA CGM в класацията през идващите години, сподели Alphaliner. Тъй като Maersk пренасочи тактиката си към интегрирания си логистичен бизнес и не подчертава върху чистия размер като мотор на рентабилността, тази вероятност не наподобява да е провокирала паника в Копенхаген.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР