След като Министерството на отбраната призна, че е допусната грешка

...
След като Министерството на отбраната призна, че е допусната грешка
Коментари Харесай

Делян Пеевски се развихри и иска Тагарев да подаде засрамен оставка

След като Министерството на защитата призна, че е позволена неточност при изпращането на поканите за ритуала по освещаването на бойните флагове през вчерашния ден на Йордановден, Делян Пеевски не пропусна да контраатакува военното ведомство.

Припомняме, че МО откри пропуск по отношение на поканите за ръководителите на парламентарни групи. Експертът, който е трябвало да разпрати поканите простъпка е употребил неактуализиран лист. Поради това  поискал да подаде оставка от заеманата позиция.

В тази връзка ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани военният министър Тодор Тагарев да не се крие зад съветници и специалисти, а да поеме отговорност " за гафа ".

" Предишният път поради абсурда в " Пирогов ", само че откакто го крихте дни наред ", напомня Пеевски.

Сега някакъв почтен специалист подава оставка, поради гафа с Народното събрание, установи още той.

Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност, приканва Делян Пеевски.
 МО откри, че за поканите за водосвета е употребило остарял лист Обновена
МО откри, че за поканите за водосвета е употребило остарял лист

Експерт в министерството подал оставка поради грешката

Още преди МО да излезе с публична позиция, ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи насочи остри рецензии към ведомството. 

Скандален е фактът, че министърът на защитата Тодор Тагарев пренебрегва Народното събрание от ритуала с бойните флагове на Богоявление, посочи по-рано през днешния ден Пеевски.

Според него този акт е жестоко тъпчене на българската Конституция и оскърбление на Народното събрание.

Пеевски насочва и съвет към министъра на защитата, до момента в който е " уютно седнал в топлия си кабинет, да отвори Конституцията, да я прочете доста деликатно и да осмисли доста тъкмо мястото си като представител на изпълнителната власт, като прислужник на народа ".

Той се зарече, че Движение за права и свободи няма да допусне Народното събрание да бъде унижаван от един министър. И настоя - Тагарев да се яви пред Народното събрание и да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста.
 От Виетнам Росен Желязков пита за какво депутатите не са поканени на водосвета на бойните флагове Обновена
От Виетнам Росен Желязков пита за какво депутатите не са поканени на водосвета на бойните флагове

Делян Пеевски и Борислав Гуцанов също насочиха остри рецензии към Министерството на защитата

От Министерство на защитата не показват какво тъкмо значи " неактуализиран лист ", само че поради обстоятелството, че единственият нов ръководител на ПГ в 49-то Народно заседание (останалите са конституирани със старта на парламентарната дейност) е евентуално точно той да не е получил покана.

Припомняме, че сходни бяха изказванията на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски по време на, когато пътищата в страната бяха с усложнена зимна конюнктура, а почистването на падналите клони и дървета се вървеше постепенно. Тогава Пеевски прикани с сходна стилистика министър председателят Николай Денков да подаде оставка и да освободи премиерското място за някой различен по-достоен.. и предложи себе си.
 Пеевски провокира Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за министър председател Обновена
Пеевски провокира Денков да хване греблото за сняг или да го номинира за министър председател

Делян Пеевски се предложи за министър председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР