След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините

...
След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините
Коментари Харесай

Депутатът Николай Ангов от "Промяната" се гаври с общините: Изведнъж мистериозно намериха пари за улично осветление, спряха го, за да си правят PR

След като министърът на финансите Асен Василев съобщи, че общините ще бъдат проверявани за разноските, общините мистериозно откриха пари за улично осветяване и мисля, че съвсем на всички места прекратиха режимите на тока. Така че, може би се тормозят от инспекции. Това съобщи в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Николай Ангов, народен представител от " Продължаваме промяната " и член на енергийната комисия в Народното събрание.

По думите му, саботажът е по-добрия вид за казуса, другият вид е просто да ръководят некадърно. " Аз разпитах общини за ръководството на средствата им - при множеството има някакви запаси, които задържат, надлежно те имат и механизъм, при който стимулирано желаят от министъра на финансите да бъде провиснал спомагателен трансфер на средства ", изясни той.

Ангов изясни, че Оряхово и Созопол са единствените две общини, поискали подобен спомагателен трансфер на средства и те се управлявали от представители на ГЕРБ (циничният народен представител от Политическа партия " Политическа партия " бърка - кметът на община Созопол и от Българска социалистическа партия, бел. ред.).

Според депутата, въвеждането на режим на уличното осветяване изрично е PR акция. " Както видяхте, след оповестените инспекции от АДФИ, всички включиха осветлението ", добави Ангов. Ако кметовете са изчерпали бюджета си и не могат да си платят сметките за януари, това в действителност приказва за едно неприятно ръководство, счита депутатът.

" Очакваме смяна в разпоредбите за търговия на сила. Когато се подписа едногодишен, двугодишен контракт с закрепена цена, той би трябвало да е задължаващ за двете страни. Ние търсим механизъм, по който да създадем това - да задължим търговците. Ние имаме лостовете да създадем по този начин, че държавен снабдител да доставя на пазарен принцип. Засега това е догадка ", изясни Ангов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР