След като миналия понеделник Районният съд в Стара Загора не

...
След като миналия понеделник Районният съд в Стара Загора не
Коментари Харесай

Случаят “Дебора“: Георги не обжалва отказа на Районния съд да го пусне от ареста

След като предишния понеделник Районният съд в Стара Загора не почете настояването на отбраната да бъде изменена мярката за неотклонение " задържане под стража " на обвинения Георги Георгиев, на 26 години, юристите му не апелираха това определение на съда, въпреки че можеха за го създадат в тридневен период. По тази причина на следващия ден, 5 септември, Окръжният съд няма да заседава по мярката, оповестява " 24 часа ".
Прочетете още
Георгиев е в ареста по обвиняване, че е отправил закани за ликвидиране към 18-годишната Дебора Михайлова. Той е упрекнат още, че е нанесъл две междинна телесни повреди на момичето, само че по това обвиняване мъжът няма мярка за неотклонение, както и за това, че посредством насила е остригал принудително част от косата му.

Защитата изиска смяна на мярката за неотклонение, откакто разгласи, че направената ДНК-експертиза не разкрила биологичен материал от Дебора по облеклата на Георги, с които прокуратурата твърди, че бил облечен по време на закононарушението. Освен това откритата стъпка от обувка на мястото на престъплението не била негова.

Самият обвинен отхвърля да е направил закононарушение по отношение на момичето, а отбраната му упорства следствието на бъде преместено в различен правосъден регион, защото, съгласно юристите, в Стара Загора прокуратурата била предубедена и работела под напън.

Районният съд в Стара Загора обаче на 28 август т.г. одобри, че обвиняването не е голословно, а е подкрепено с голям брой доказателства, открити с доказателствени средства. Според съда, от събраните досега доказателства, преценени в цялост и в тяхната логическа и поредна взаимосвързаност, може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действията, за които е упрекнат. Тежестта на повдигнатите обвинявания и събитието, че е осъждан, сочат за съществуваща действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, в случай че не бъде арестуван.

С оглед фактическата и правна трудност на делото, характера на действията и осъществените досега процесуално следствени дейности, наказателното произвеждане се развива в рационален период, намира съдът. И още, че няма учредения, които да постановат изменение или анулация на взетата мярка за неотклонение задържане под стража.

На съображение чл.65, ал.6 от Наказателно-процесуален кодекс, съдът дефинира период от 30 дни, в които ново искане за изменение на взетата мярка е неприемливо, тъй че в идващия един месец Георги Георгиев ще остане в следствения арест.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР