След като миналата седмица официално бе сложен край на зимния

...
След като миналата седмица официално бе сложен край на зимния
Коментари Харесай

Пампорово в подготовка за пролетно-летния сезон

След като предходната седмица публично бе комплициран завършек на зимния сезон в курорта, в Пампорово започнаха подготовка за пролетта и лятото.

Официален старт на летния сезон ще бъде даден на 15 юни, а преди този момент лифтове в курорта ще работят за Великденските празници от 27 до 29 април в това число. На 1-2 юни лифтовете още веднъж ще работят, този път по случай Деня на детето, когато от курорта провеждат особено развлекателно събитие за децата, а в неделния ден на 2 юни за втора поредна година ще се провежда акция по почистването на курорта.

Една от главните вложения и новости в курорта от предишното лято е построяването и създаването на Туристически център Пампорово, който работи целогодишно и посреща туристите още на входа на Пампорово. На място в центъра, с изключение на всякаква потребна информация, туристите могат да се възползват и от необятен набор с разнообразни услуги, екскурзии и други забавни интензивности предлагани в Пампорово и района.

От средата на април до откриването на летния туристически сезон, в центъра ще се предлага особено създадената „ Пролетна седмична стратегия “, включваща забавни екскурзии и занимания навън за всеки един ден от седмицата, а с формалното разкриване на сезона още веднъж ще проработи „ Гарантираната седмична стратегия “ на Пампорово.

Тази година програмата ще включва всевъзможни забавни занимания за всеки ден от седмицата, измежду които Джип Сафари, Скално премеждие, проведени екскурзии до пещерите в региона, визити до някои от най-интересните естествени забележителности в покрайнината и други.

Един от главните акценти през лятото в курорта и този сезон ще бъде профилирания парк за планинско колоездене „ Вело Парк Пампорово “, който и тази година ще радва, както експертите и запалените колоездачи, по този начин и начинаещите и занапред навлизащите в този спорт запалянковци. На разположение на посетителите на парка са над 30 км профилирани трасета и направления за планинско колоездене с разнообразни равнища на компликация.

Много забавни и разнородни събития предстоят напролет и лятото в Пампорово и района, като съществени акценти са завръщането на Роженския събор през август и семейството на Пампорово на кръг от iXS Downhill Cup на 20-23 Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР