След като миналата година БиТиВи направи подробно разследване на разходите

...
След като миналата година БиТиВи направи подробно разследване на разходите
Коментари Харесай

Поредна фондация за благотворителност бе уличена във финансови злоупотреби

След като предходната година БиТиВи направи в детайли следствие на разноските на платформата за щедрост HelpKarma, което сподели големи злоупотреби с парите, които би трябвало да стигат до хора с тежки болести, в този момент и Нова тв уличи сходна активност в друга сходна организация.

Според репортажи на Нова тв фондацията „ Социално приятелство и състрадание “, която оперира повече от 20 години, прави неприемливи финансови злоупотреби с даренията за хора в потребност.

Пред скрита камера част от сътрудниците на фондация „ Социално приятелство и състрадание “ признават по какъв начин главната им работа е да събират дарения за заболели деца, а средствата не отиват при тях. Ползват ги да покрият потребностите на личните си семейства. Разказват също за методите на събиране на пари.

Според Ангерин Кулински, който е ръководител на фондацията, тяхната активност се показва в това да оказва помощ на родители със скъпоструващи медикаменти,  които не могат да се открият в страната ни. Разследването на Нова тв обаче демонстрира, че в действителност цитираните медикаменти са налични във всяка една българска аптека и костват 20 лв..

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР