След като , местният производител на безалкохолни напитки Черноголовка се

...
След като , местният производител на безалкохолни напитки Черноголовка се
Коментари Харесай

Руската кола ``Черноголовка`` гони 30% пазарен дял -

След като, локалният производител на безалкохолни питиета " Черноголовка " се устреми към 50% дял от пазара на страната, който възлиза на близо 9 милиарда $, разгласи изпълнителният началник на " Черноголовка " Наталия Сахнина пред Ройтерс.

Масовото овакантяване на западни компании заради глобите и рестриктивните мерки, наложени на Русия поради нахлуването Украйна, сътвори непредвидена опция за съветските компании и бизнесмени. Приходите на съветския пазар на безалкохолни питиета възлизат на 8,8 милиарда $, съгласно доставчика на данни Statista.

" Черноголовка " е кръстена на едноименното градче край Москва, където е учредена през 1998 година Компанията създава закуски, бутилирана вода, билкови лимонади, енергийни питиета, а от май и кола " Черноголовка ".

" Ние бяхме, сме и ще бъдем главният съветски производител на питиета. Надяваме се и работим за завоюване на безусловно водачество на съветския пазар ", съобщи Наталия Сахнина, като утрочни, че чака компанията да доближи 30% пазарен дял до две години, спрямо към 8,5% в края на 2021 година

PepsiCo също спря производството и продажбите на газирани питиета в Русия през март. Те към момента се оферират в Русия, с течение на времето те ще изчезнат, защото наличните ресурси са изчерпани, което ще накара локалните производители да се намесят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР