След като месеци наред в публичното пространство клюките около върховата

...
След като месеци наред в публичното пространство клюките около върховата
Коментари Харесай

Lamborghini показа Aventador SVJ

След като месеци наред в общественото пространство клюките към върховата трансформация на Lamborghini Aventador се показваха една след друга, най-сетне италианците демонстрираха автомобила публично. Колата носи името Lamborghini Aventador SVJ и съставлява същинско страшилище със 770 к.с. под капака.

Както проличава и от името, Aventador SVJ не е нов модел, а по-скоро модифицирана версия на Aventador SV, основана напълно за пистово прилагане. Основните разлики по отношение на общоприетия Aventador SV се показват в усъвършенстваната дейна аеродинамика и по-високата мощ.

 Снимка 374843

Това изяснява за какво към този момент под капака имаме 770 к.с. и 720 Нм оптимален въртящ миг. Ускорението от 0 до 100 км/ч се прави за бруталните 2.8 секунди, а до 200 км/ч колата се катапултира за 8.6 секунди. Максималната скорост доближава 350 км/ч, а прекъсването от 100 км/ч се случва за малко над 30 метра.

От всичко това излиза, че Lamborghini Aventador SVJ има най-мощният V12 мотор, инсталиран в миналото в италиански сериен автомобил.

 Снимка 374842

Освен всичко друго, той е оборудван с четири завиващи колела и високоскоростни гуми Pirelli P Zero Corsa, които са специфична разработка за колата. Теглото пък е малко по-голямо от това на общоприет градски автомобил - единствено 1525 кг без течности.

Колкото до аеродинамиката, инженерите на Lamborghini се хвалят, че силата на прилепяне е увеличена с 40% по отношение на общоприетия Aventador SV, а коефициентът на аеродинамично противодействие е понижен с 1%.

 Снимка 374845

Не всичко към SVJ обаче се върти към мощността. Новият суперавтомобил има второ потомство дейни аеродинамични детайли, които италианците назовават със съкращението ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva).

Интересното тук е, че разнообразни детайли по купето трансформират ъгъла си на офанзива, с цел да балансират сред ниско противодействие, когато колата се движи напряко. А задачата е по-висока скорост и високо противодействие, което да усили сцеплението в завой.

 Снимка 374840

От Lamborghini прецизират, че цените стартират от 517 700 $, а първите коли ще са подготвени през 2019 година

 Снимка 374841

Само 963 такива автомобила ще бъдат създадени, като от тях 63 ще са колите с означение SVJ 63 (последната снимка), които ще имат дребни козметични разлики и ще бъдат основани, с цел да почетат 63-ата годишнина на Lamborghini.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР