След като месеци наред Русия се колебаеше на ръба на

...
След като месеци наред Русия се колебаеше на ръба на
Коментари Харесай

Часове делят Русия от обявяване на дефолт

След като месеци наред Русия се колебаеше на ръба на дефолта, в този момент към този момент я разделят единствено часове от трагичния миг във финансовата борба, която Съединени американски щати и други страни водят против Кремъл поради нахлуването му в Украйна.

Гратисният интервал за пропуснати заплащания по облигации в размер на към 100 млн. $, блокирани заради широкообхватните наказания, завършва тази вечерта. Няма да има публична декларация, а Русия към този момент оспорва определянето, само че в случай че вложителите не получат парите си до крайния период, в понеделник сутринта ще настъпи "случай на несъблюдение ", съгласно документите за облигациите, заяви Блумбърг.

Засега това е значително алегорично събитие, като се има поради, че Русия към този момент е стопански, финансов и политически заточеник в по-голямата част от света. Но то демонстрира по какъв начин Съединени американски щати, Европа и други страни са стегнали гайките от началото на нашествието през февруари, с цел да създадат съвсем невероятно за Русия да прави това, което другояче би било естествен финансов продан.

За Русия това ще бъде първият външен дефолт след болшевишкото отменяне на задълженията от царската ера през 1918 година В началото на тази година страната беше доста покрай сходен миг, само че съумя да се избави с последни сили, като смени метода на заплащане. Този различен метод беше блокиран през май - единствено няколко дни преди падежа на 100 млн. $, когато Съединени американски щати затвориха малката врата със глобите, която позволяваше на американските вложители да получават заплащания по държавни облигации.

Сега въпросът е какво ще се случи по-нататък, защото пазарите са изправени пред неповторимия сюжет на нередовен кредитополучател, който има подготвеност и запаси да заплати, само че не може.

Обикновено огромните рейтингови организации са тези, които би трябвало да разгласят дефолт, само че глобите им не разрешават да работят с Русия. Притежателите на облигации биха могли да се обединят и да създадат свое лично изказване, само че може би ще предпочетат да изчакат развиването на войната в Украйна и равнището на глобите, до момента в който се пробват да схванат какъв е шансът да си върнат парите или най-малко част от тях.

"Обявяването на банкрут е алегорично събитие ", сподели Такахиде Киучи, икономист в Nomura Research Institute в Токио. "Руското държавно управление към този момент загуби опцията да емитира дълг, деноминиран в долари. Русия не може да взема заеми от множеството непознати страни "

Тъй като глобите, наложени на съветските управляващи, банки и физически лица, от ден на ден прекъсват пътищата за заплащане, Русия твърди, че е изпълнила отговорностите си към кредиторите, като е трансферирала заплащанията през май на локален платежен сътрудник, макар че вложителите не разполагат със средствата в личните си сметки.

По-рано тази седмица тя направи други преводи в рубли, макар че въпросните облигации не разрешават този вид на заплащане.

Министърът на финансите Антон Силуанов се базира на "форсмажорни условия " като опрощение за промяната на валутата, наричайки обстановката "фарс ". Според адвокати, които са говорили пред Блумбърг по-рано този месец, правният мотив за форсмажорни условия исторически не е обхващал наказания.

"Има всички учредения да се допуска, че при изкуственото възпрепятстване на Руската федерация да обслужва външния си върховен дълг задачата е да се приложи етикетът "дефолт " ", съобщи Силуанов в четвъртък. "Всеки може да разгласи каквото си желае и може да се опита да постави подобен етикет. Но всеки, който схваща обстановката, знае, че това никога не е дефолт. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР