След като Mercedes представи своя електрически ван EQV, бе само

...
След като Mercedes представи своя електрически ван EQV, бе само
Коментари Харесай

Швейцарци показаха кемпер с 0 вредни емисии, който сам си произвежда ток

След като Mercedes показа своя електрически ван EQV, бе единствено въпрос на време някоя външна компания да го трансформира в изкушаващ кемпер. И това към този момент е реалност. Любителите на природата и живота на колела могат да благодарят на швейцарската компания Sortimo Walter Rüegg PLC. Именно тя показа специфичен план за електрически кемпер, основан на Mercedes-Benz EQV, който има за цел да ни обезпечи опция за къмпинг завършения с нула нездравословни излъчвания.
 Снимка 559862

От Sortimo са взели един общоприет EQV, който на процедура съставлява електрическа версия на V-Class и изцяло са преработили интериора му, а ненапълно и купето. Покривът към този момент се повдига нагоре, с цел да обезпечи на жителите повече пространство, а в него са инсталирани слънчеви панели с мощ 400 вата, посредством които могат да се зареждат главните акумулатори, с цел да сте изцяло самостоятелни от станциите за зареждане. Или най-малко при едни идеални условия.
 Снимка 559860

Вътре има пълноразмерно легло, което в разгънато състояние заема цялата ширина на вана, а в задната част са ситуирани кухненски бокс с мивка, два газови котлона, ледник и шкафове за предпазване на разнообразни движимости. Кухненската част може да се употребява единствено извън при отворен похлупак, което има своите минуси, само че пък има и плюсове - първокласният интериор няма да мирише толкоз на готвено, да вземем за пример.
 Снимка 559859

На този стадий не се загатва нищо за това с какъв брой кг е повишено общото тегло на машината, което както знаем е от основно значение за пробега с едно зареждане. В общоприет тип Mercedes EQV се предлага в две версии - EQV 300 с 90 кВч батерия и WLTP пробег сред 326 и 363 км, както и е EQV 250 с 60 кВч батерия и пробет от 213 и 236 км. И двата разновидността на задвижване се оферират в две дължини на купето - 5140 мм и 5370 мм.
 Снимка 559858

Засега от Sortimo не афишират цената на своя нов кемпер, само че имайки поради цената на дългата база на фабричния Mercedes EQV 300, която е 72 280 евро, той сигурно няма да е на ниска цена.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР