След като малко не му достигна да спечели един от

...
След като малко не му достигна да спечели един от
Коментари Харесай

Лазаров: Най-голямата промяна при мен е в професионализма


След като малко не му доближи да завоюва един от най-качествените мачове в ATP Тура през 2022 година и отстъпи на международния №30 Лоренцо Музети на Sofia Open, Александър Лазаров почете публицистите в „ Арена Армеец “ и даде късна конференция макар тежкото физическо и психическо безсилие.

„ Публиката доста ми оказа помощ в действителност, тъй като още през цялото време се усещах малко изтощен. Той е доста напреднал физически от предходната година и нямаше по какъв начин да се оправя в третия сет. Затова дадох максимума в тайбрека на втория и бях на две точки – само че това е тениса, някой път се получава, от време на време – не. Радвам се, че накарах толкоз доста хора да останат до толкоз късно, “ сподели Алекс след срещата, която завърши след 23 ч.

Нивото на тенис в първите две елементи бе доста високо, като още първоначално се видя, че българинът се усеща удобно в интензивните разигравания против тазгодишния първенец от ATP 500 конкуренцията в Хамбург:

„ Когато пръв стигнах до точки за пробив, осъзнах, че не е нещо невероятно и трябваше просто да се боря. Животът продължава. При 5-6 (б.а. – във втория сет) не мисля, че направих нещо изключително неверно. Той просто знаеше, че мачът завършва там и игра мощно. За страдание бях много изцеден физически в третия сет – продължих да се боря поради хората в залата и околните ми. Той си вярваше прекомерно доста в третия и аз нямаше какво да върша, “ добави Лазаров.

Четвъртата ни ракета изрази задоволството си и от обстоятелството, че след представянето му в София „ най-сетне някой написа хубава публикация “ и уточни, че в последно време е прочел всевъзможни неприятни неща за своята кариера.

„ Живеем в страна, в която повече те натискат, в сравнение с те бутат нагоре. Трябва самичък да се извадиш от дупките. Може би това е огромното ми преимущество – че го желая повече от всеки различен. Преживял съм много неща, за които хората не знаят. Научил съм се да не осъждам никого, да почитам всеки. Мисля, че съм заслужен за почитание след шампионата, който направих , “ продължи Александър.

„ Наистина считам, че играх добре. Смятам, че през тази година мога да играя с тези хора. Разликата е, че натрупах много мачове на сходно равнище. Макар Ники Кънчев по този начин и да не го сподели в залата, при започване на месеца стигнах полуфинал на Чалънджър в Майорка, където победих някогашни топ 50, сегашни топ 150 играчи. Тези мачове ми дадоха самочувствие да знам, че нужното имам равнище. “

Лазаров разяснява и какво е довело до огромния напредък, който показва:

„ Бях заставен да се трансформира доста, в случай че желаех да реализира задачите си. Времето напредва, не съм първа младост. Момчето е много по-младо от мен, а към този момент е там. Можех и аз да съм там, в случай че полагах нужните усилия и се вслушвах в хората към себе си. Напоследък започнах, тъй като хванах последния трен. Най-голямото израстване е в професионализма, тъй като аз гений постоянно съм имал. “

Относно това, което му следва до края на сезона, той уточни:

Не съм се записал за нито един шампионат в идващите две-три седмици, тъй като бях уверен, че мога да стигна надалеч тук. Трябва да седна в околните няколко дни и да реша какво да върша, тъй като нямам визия.

По стратегия Алекс би трябвало да излезе в четвъртък за мач на двойки с Александър Донски против топ поставените в София Фабио Фонини и Симоне Болели. Тежкият конфликт с Музети слага това под въпрос:

„ Всичко ме боли сега, само че това е вследствие от отмалялост. Надявам се, че не съм се контузил, “ сподели Лазаров по отношение на физическото си положение.

Не е изключено това до докара и до отричане при тандемите:

„ Обмислям го – тъй като в околните няколко дни не ми се желае да се върна на корта. Ще ми бъде мъчно. Но знам че много хора ще дойдат да ни поддържат, тъй като записахме хубава победа. Най-вероятно ще изляза да играя, само че не давам обещание.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР