След като Lidl нова стратегическа цел да намали с 20%

...
След като Lidl нова стратегическа цел да намали с 20%
Коментари Харесай

Lidl спира продажбата на пластмасови изделия за еднократна употреба до края на 2019 година

След като Lidl нова стратегическа цел да понижи с 20% употребяваната пластмаса до 2025 година, компанията минава към съответни стъпки за осъществяването й. Първата от тях е, че веригата ще спре от продажба до края на 2019 година пластмасовите произведения като сламки за пиянство, чаши, чинии и принадлежности за еднократна приложимост, както и пластмасови клечки за уши, които се оферират във всички 89 магазина в страната. Пластмасовите артикули ще бъдат сменени с различни аналози, направени от рециклируеми материали, които компанията създава сега със свои сътрудници и снабдители.

„ Следваме явен метод в тактиката си за понижаване на потреблението на пластмаса от Lidl, а точно – да заобикаляме използването ѝ, да я понижим и да я рециклираме. С прекратяването на потреблението на пластмасови произведения за еднократна приложимост способстваме за подобряването на равновесието в околната среда “, разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Lidl възнамерява да продаде закупените количества пластмасови произведения за еднократна приложимост и последователно да премине към продажбата на артикули от различни материали. По този метод клиентите ще могат да се възползват от познатите им продукти, само че към този момент направени от рециклируеми първични материали.

Лидл България пое уговорката да понижи и употребяваната пластмаса за всички артикули лична марка с 20% до 2025 година Стратегията за реализиране на тази цел е съсредоточена върху стратегия, която затваря цикъла на произвеждане – по-широко търсене на рециклируеми материали, въвеждане на възобновими запаси и системи за повторна приложимост. По този метод ще се предотврати потреблението и изхвърлянето на голямо количество пластмаса, която не може да бъде рециклирана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР