След като Левски обяви резултатите от втория етап на кампанията

...
След като Левски обяви резултатите от втория етап на кампанията
Коментари Харесай

Бизнес клуб Левски: Новото ръководство намали дълговете с над 1 млн. лв.

След като Левски разгласи резултатите от втория стадий на акцията „ Акции 2023 “, ръководителят на Бизнес клуб „ Левски “ и член на Управителния съвет на ПФК Левски - юрист Борислав Георгиев, обясни детайлности към закупените акции от новата емисия.

" Резултатите от първите два стадия на акцията „ Акции 2023 “ надминаха упованията на всички. Както заяви към този момент ПФК Левски, закупени са общо 117 123 акции от новата емисия на обща стойност 585 615 лв.. Бих желал да посоча, че основна роля за триумфа на акцията имаше и учреденият в края на март Бизнес клуб „ Левски “, посредством който закупихме съвсем 40% от акциите ", съобщи юристът.

" Набраната сума ще бъде импортирана в Национална агенция за приходите за погасяване на главницата на отговорностите на клуба към приходната организация. Така, за малко повече от 3 месеца, новото управление на ПФК Левски ще има импортирани общо 1 767 000 лв., които са акумулирани от 30% вноски към Национална агенция за приходите, 350 000 лв. от директни дарения, съвсем 600 000 от закупени акции, както и лични средства от приходите от реклама, от генералния спонсор, от билети и магазина.

Същественото е, че с тези пари управлението на клуба ще покрие настоящи отговорности по Данък добавена стойност и осигуровки, както и лихви по остарели отговорности и главницата по дълга към Национална агенция за приходите.

Настоящото управление на ПФК Левски съумя да понижи главницата по дълга с общо 1 100 000 лв., с което ще се спестят на футболния клуб месечни лихви в размер на почти 11 000 лв., а за интервал от 12 календарни месеца напред ще се спестят над 130 000 лв. годишно и то единствено от лихви.

За съпоставяне - през същия интервал на предходната 2022 година са декларирани от предходното управление като дължими към Национална агенция за приходите отговорности в размер на 757 000 лв., само че са платени едвам 122 000 лв.. Отрицателният резултат е от 635 000 лв., които не са платени и по този начин се дългът към Национална агенция за приходите се усили. От дълга за интервал от 12 месеца ПФК Левски е акумулирал от лихви спомагателни отговорности към Национална агенция за приходите от над 75 000 лв. ", сподели още Георгиев.

" През последните месеци новото ръководство, встъпило през месец април 2023 година, обслужва и понижава дълга, като за интервал от 3 месеца е внесло общо 2 400 000 лв. повече в сравнение с предходното управление за същия интервал на предходната година и понижава главницата по дълга с 1 110 000 лв., с което икономисва лихви, дължими в бъдеще, в размер на 11 000 лв. на месец.

Бих желал да уточня, че управлението на ПФК Левски планува да продължи акцията „ Акции 2023 “ през есента, като тогава се планува да има още по-голям триумф. От Бизнес клуб „ Левски “ ще продължим с интензивностите ни във връзка с заплащанията на отговорностите на футболния клуб към Национална агенция за приходите. В Устава на бизнес клуба ни е записано, че измежду задачите му е да подкрепя ПФК Левски в изплащането на отговорностите му към Национална агенция за приходите, да поддържа и финансира при потребност ПФК Левски по отношение на развиването на спортно-техническата, маркетинговата и административната активност на футболния клуб, както и да взе участие като акционер в него като закупи акции, според решение на управителния орган, както и да основава нови благоприятни условия и търговски партньорства за своите членове ", приключи той пред dsport.

В същото време от Левски оповестиха, че в клубната каса са влезнали тъкмо 585 615 лв. от втория стадий на акцията с акциите, придобиването на които води до увеличение на капитала на клуба.

Въпросната сума ще бъде импортирана в Национална агенция за приходите за погасяване на главницата от отговорностите на клуба.

Ето какво написаха от „ синия “ клуб:

Уважаеми левскари,

На 11.06.2023 година приключи втори стадий от процедурата по увеличение на капитала на Професионален футболен клуб Левски АД според решение на Общото заседание на акционерите на Дружеството от 06.04.2023 година, вписано в ТРРЮЛНЦ на 21.04.2023 година

В рамките на двата стадия на процедурата бяха записани и заплатени 117 123 броя елементарни поименни акции с право на глас от новата емисия акции с номинална стойност от 1 лева и с обща емисионна стойност в размер на 585 615 лева

ПФК Левски желае да благодари на всички акционери, взели участие в нарастването, както и на Бизнес Клуб Левски, който записа и заплати 43 110 броя акции с обща емисионна стойност от 215 550 лева

В осъществяване на решение на Общото заседание на акционерите на Дружеството от 06.04.2023 година процедурата по нарастване на капитала минава в своя финален трети стадий, в който нарастването ще бъде вписано в ТРРЮЛНЦ.

Набраната сума от 585 615 лева ще послужи за погасяване на главницата от отговорностите на Професионален футболен клуб Левски АД към Национална агенция за приходите.

САМО ЛЕВСКИ! “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР