След като крипто пазарът достигна оценка от $2.5 трилиона, а

...
След като крипто пазарът достигна оценка от $2.5 трилиона, а
Коментари Харесай

Биткойн проби $65,000 – всички инвеститори са на печалба

След като крипто пазарът доближи оценка от $2.5 трилиона, а Биткойн (BTC) още веднъж мина $64,000 в ранните часове на понеделник, доминират бичите настроения.

Този напредък се подхранва основно от увеличените вложения в записаните в Съединени американски щати спот Биткойн ETF, макар отлива от GBTC. Участието на институционални вложители и упованието за иден алткойн сезон, на фона на наближаващият халвинг допускат, че тази бича наклонност едвам стартира.

Биткойн ( BTC ) реализира впечатляващо възобновяване, достигайки $64,000, което е единствено на 8% разлика от историческия му връх. След къс спад до малко под $59,000 в края на февруари, който се дължи на ликвидация, Биткойн бързо се възвърне, възвръщайки близо 5% от загубите си. Тази резистентност акцентира способността на Биткойн да устоява на пазарната волатилност.

Сега обаче Биткойн сложи нов двугодишен връх като проби и равнището при $65,000, доближавайки се още повече към своя исторически връх, като все още на писане на публикацията цената се колебае към тази граница.

Положително е, че неотдавнашният напредък на Биткойн демонстрира нараснал интерес измежду вложителите и анализаторите, което подтиква пазара да търси пояснения за този скок. Основен фактор, способствуващ за този скок, е възходящият интерес към борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн, отпред на които стои iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock.

Важно е да се означи, че IBIT доближи незабравим стадий, надхвърляйки $10 милиарда в ръководени активи (AUM) единствено за седем седмици – невиждан сигнал за забележителен институционален интерес към крипто пространството.

От друга страна, без значение от еуфорията, обвързвана с покачването на цената на Биткойн, има признаци, че пазарът е покрай положение на прегряване.

Един подобен симптом е съвсем хоризонталната опозиция, която понастоящем попречва възходящата траектория на Биткойн. Освен това рекордно високият открит интерес към фючърсите върху Биткойн на Чикагската стокова борса (CME) допуска засилени спекулации и присъединяване на вложителите, което поражда опасения по отношение на стабилността на пазара.

Тъй като Биткойн продължава възхода си, множеството търговци може би към този момент са натрупали задоволително активи и чакат благоприятни условия да се възползват от тях. Освен това към 100% от предлагането към този момент е на облага все още на писане на публикацията, което допуска забележителна евентуална “ ” за Биткойн (BTC). Тъй като водещата криптовалута се приближава до историческите ценови нива, търговците би трябвало да демонстрират по-голяма нерешителност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР