След като ковид ограниченията вече предизвикаха бойкот и неспазване на

...
След като ковид ограниченията вече предизвикаха бойкот и неспазване на
Коментари Харесай

Дискотека в Благоевград наруши забраната и отвори за клиенти

След като коронавирус рестриктивните мерки към този момент провокираха протест и неспазване на ограниченията от притежатели на нощни заведения в София и Пловдив, нощни заведения в Благоевград също взеха решение да работят, макар възбраните. В петък вечер нощно заведение остана отворено, макар инспекциите на полицията и РЗИ.

Малко преди 23 часа една от нощните заведения в Благоевград отвори порти. Близо час обаче в нощното заведение не влязоха клиенти, а полицейското наличие пред него беше засилено.

Искаме да работим, виждате, че хора не влизат, полицията е тука, чака в случай че влезе някой да го глоби, най-малко по този начин се приказва в целия град. Чакаме да забележим ще има ли наказания няма ли да има. Хората са наплашени ето вижте ги къде са, само че като виждат патрулка, по какъв начин да влязат. Вие ще влезете ли в заведение како ви пишат 200 лв.? Целта е да наплашим хората да не влизат в заведенията и те нощните заведения сами ще си затворят, сподели Димитър Шалявски, притежател на нощен клуб.

След среднощ малко на брой младежи въпреки всичко влязоха в заведението. Обясниха, че не се опасяват от опцията да се заразят с ковид в дискотеката, притесняваха се обаче да не им бъдат наложени санкции.

Ако на клиент му бъде наложена санкция в моето заведение аз ще му взема акта и ще го апелирам вместо него, добави Димитър Шалявски, притежател на нощен клуб.

След клиентите, в заведението на инспекция влязоха и полиция и РЗИ. На притежателите бяха формирани констативни протоколи, на всички клиенти пък бяха тествани персоналните карти.

И ни викат на 30 септември в РЗИ да ни дадат акта, това е общо взето, сподели Денис Геров, управител на нощен клуб.

Въпреки формираните протоколи и актове, от заведението споделиха, че ще продължат да работят.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР