След като компанията за производство на електромобили Tesla обяви, че

...
След като компанията за производство на електромобили Tesla обяви, че
Коментари Харесай

General Motors: Tesla ще ни спести $400 милиона като отваря за нас мрежата си за зареждане на електромобили

След като компанията за произвеждане на електрически автомобили Tesla разгласи, че ще даде на Ford достъп до своята мрежа за зареждане на транспортните средства Supercharger, компания на милиардера Илон Мъск реши да направи същото и за различен собствен противник – General Motors. Електромобилите на компанията ще могат да употребяват зарядните станции на Tesla.

Главният изпълнителен шеф на General Motors Мери Бара Коментира, че договорката с Tesla, ще спести на автомобилния производител до 400 милиона $ от плануваната инвестиция в построяването на инфраструктура за зареждане на електрически коли в Съединени американски щати и Канада.

През октомври 2021 година GM съобщи, че възнамерява да влага 750 милиона $ за инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства в двете страни, написа CNBC.

 General Motors: Tesla ще ни спести $400 милиона като отваря за нас мрежата си за зареждане на електрически автомобили

Сделката сред GM и Tesla ще даде на притежателите на електрически автомобили на компанията достъп до над 12 000 от бързите зарядни устройства на Tesla от идната година, като употребяват адаптер.

След новината акциите на GM и Tesla се покачиха с над 3% по време на търговията в четвъртък.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР