След като Китай обяви обнадеждаващи резултати с препарата „Фавипиравир“ в

...
След като Китай обяви обнадеждаващи резултати с препарата „Фавипиравир“ в
Коментари Харесай

Тайните на лекарството, което според Пекин ликвидира бързо COVID-19

След като Китай разгласи обнадеждаващи резултати с препарата „ Фавипиравир “ в битката против ковид, прожекторите се насочиха точно към него. Какво знаем за това лекарство до този миг?

„ Фавипиравир” е създаден от японската корпорация „ Fujifilm” като противогрипно средство. През февруари започнаха клинични проби в китайските градове Ухан и Шендженза за успеваемостта му против коронавирусната зараза (COVID-19), а на 17 март Пекин оповести позитивните резултати.

Пекин разгласи публично лекарството, което ликвидира бързо COVID-19 СНИМКИ

Преди това медикаментът е посочил антивирусно противопоставяне против сезонния грип, западнонилската и жълтата тресчица, както и флавивируси, аренавируси, алфавируси.

Широкоспектърният му фармакологичен профил се простира и до ентеровирусите, както е и отчасти ефикасен за бяс (остра заразна болест, която я има при бозайниците и човека), за което е бил използван пробно на хора, които са инфектирани с този вирус.

Опасен СПИСЪК на медикаменти, влошаващи положението при COVID-19

Известността му обаче е още от 2014 година, когато е пробван за лекуване на ебола . Предварителните резултати посочили понижаване на смъртността на пациенти, които имат от ниски до умерени количества на еболавируса в кръвта.

Извънредно! Куба към този момент има скрито оръжие против ковид!

Той обаче не е бил ефикасен против пациенти, които имат високи количества централизация на този вид вирус, чиято смъртност е една от най-високите от множеството болести.
Clinical trials of #Favipiravir shows it's effective on #COVID19 patients with mild symptoms. Experts recommended the inclusion of the medicines into the national treatment plan at the earliest: official pic.twitter.com/PgmJvK30jV
— Global Times (@globaltimesnews) March 17, 2020
Друг прочут медикамент, който сега се опитва върху инфектирани с коронавирусна зараза, е "Ремдесивир ", който е бил създаден за ебола. Ако едно от двете медикаменти успее да мине всички нужни клинични проби и бъде пуснат на пазара, това би могло да спре пандемията, до момента в който се чака изработването на надеждна ваксина.

Италиански лекари сензационно: Това лекарство може да убие COVID-19

Новият ковид лиши живота на над 8000 души по целия свят, откогато се появи през декември, прецизира Дарик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР