След като кибератака причини пълен хаос с пенсиите и великденските

...
След като кибератака причини пълен хаос с пенсиите и великденските
Коментари Харесай

В Пловдив: Пациенти не могат да си вземат лекарствата по Здравна каса

След като хакерска атака аргументи цялостен безпорядък с пенсиите и великденските добавки на хиляди възрастни пловдивчани, се оказа, че те може да останат и без медикаменти. От сутринта напрежение има освен пред пощенските клонове, само че и пред няколко от огромните вериги аптеки в Пловдив. Пациенти не могат да си вземат медикаментите по Здравна каса поради механически срив в системата.

„ Изписан ми е инсулин, само че към този момент пети ден не мога да си го взема. Обикалям от аптека на аптека, дават отговор ми, че има срив в системата”, оплака се пред разтревожена пловдивчанка.

Проверка на медията ни сподели, че казусът е в обектите на три от веригите, които продават на относително ниски цени. В момента те не извършват предписания по Здравна каса, медикаментите са единствено на свободна продажба. В някои от въпросните аптеки вършат изключение, само че за задачата изискват наложително да се показа хартиената рецептурна брошура.

„ В момента не можем да забележим електронната брошура в системата и надлежно кодовете на МКБ. Затова пожелаваме хартиения вид, за забележим печатът на болестта и да пуснем лекарствата”, обясниха пред наш кореспондент от една от аптеките.

Те се надяват до края на деня или най-късно на следващия ден казусът да бъде отхвърлен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР