След като КЕВР повиши драстично цените на водата за 2024

...
След като КЕВР повиши драстично цените на водата за 2024
Коментари Харесай

ВМРО: С Наредба КЕВР ще допусне шоково увеличение на тока за домакинствата от 1 юли

„ След като КЕВР увеличи фрапантно цените на водата за 2024 година, в този момент наред е цената на тока за семействата. Под благовидния претекст, че се извършват европейска инструкция, Законът за енергетиката с измененията от 2023 година енергийният регулатор в действителност залага бомба с часовников механизъм. “

Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на готвените промени в цените на тока от това лято.

„ Става дума за план за Наредба за контролиране на цените на електрическата сила. КЕВР вкарва частична либерализация за битовите консуматори (след 2026 година се вкарва цялостна либерализация). Най-общо казано цените за потребителите ще се дефинират по отношение на средномесечните котировки на борсата за цените от сегмента „ ден напред “ , изясняват специалисти на партията.

Практически това слага цената според от изкривяванията на пазара и то не при дълготрайните контракти, а от най-динамичния сегмент. Експерти към този момент предизвестиха, че заради съмненията, подбудени от икономически консуматори, може да се стигне до фрапантно нарастване в някои интервали и за битовите клиенти .

Вътрешна македонска революционна организация смята, че препоръчаният план за разпоредба от КЕВР е повърхностен и не дава механизъм за отбрана на семействата от съмненията на борсовите цени . Общо взето се предлага формулата административно да се удостоверява средномесечна борсова цена. Ясен механизъм за обезщетения за битовите клиенти няма . Липсва оценка за въздействието, липсва разбор за резултата, до който ще докара частичната либерализация за битовите консуматори.

„ За следващ път КЕВР работи официално, не пази публичния интерес, а възприема метод, комфортен за монополите – в тази ситуация за електроразпределителните сдружения. Неслучайно те са изразили кардинална поддръжка за наредбата на КЕВР. От Вътрешна македонска революционна организация задаваме въпроса към ръководещата сглобка – кой и по какъв начин ще компенсира българските жители за предстоящите доста високи цени на електрическата енергия от юли 2024 година? Има ли финансов запас за това, създаден ли е механизъм и по какъв начин жителите ще си получават обезщетенията? За следващ път ръководещите се занимават с всевъзможни нелепости и с разправиите си за власт и постове, а не с значимите за хората тематики. И за следващ път сметката (буквално) ще я заплаща редовият български жител “ , безапелационни са специалистите на Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР