След като канцлерът Ангела Меркел призна, че се е провалила

...
След като канцлерът Ангела Меркел призна, че се е провалила
Коментари Харесай

Германия и на местно ниво призна провала си с мигрантите

След като канцлерът Ангела Меркел призна, че се е провалила с интеграцията на мигрантите, които наводниха Федералната република през 2015-2016 година, в този момент това направиха и немските градове.
Съюзът на немските градове и общини е предложил на локалните управляващи да се отхвърлят от мигарнтите и бежанците. Тази мярка е симптом за „ зародилите проблеми “ при интеграцията на мигрантите, счита ръководителят на съюза Герд Ландсберг.
Властите в дребните обитаеми места при нужда би трябвало да се отхвърлят от приема на мигранти. Подобни ограничавания са наложителни, в случай че „ натоварването е прекомерно огромно “ “, посочи Ландсберг в изявление за Funke Mediengruppe.
Той уточни, че мигрантите са ситуирани неравномерно по районите, макар значителното понижаване на техния поток във Федералната република. В резултат новопристигналите не постоянно имат достъп до такива нужни условия за интеграция като езиковите курсове, жилище и свободни места в детските градини и учебните заведения, съобщи БГНЕС.
Премиерът на провинция Саксония Михаел Кречмер се отнася с схващане към отхвърли на някои общини да одобряват чужденците, по-конкретно Фрайбрег и Залцгитер. Подобно решение е резултат не от нежеланието, а от зародилите проблеми, показва политикът.
През 2017 година някогашният вицеканцлер Зигмар Габриел съобщи, че градовете сами би трябвало да дефинират количеството на мигрантите, които желаят да одобряват. Като подучване страната ще покрива разноските за тяхната интеграция, даде обещание тогава той.
Според данните на Федералното ведомство по въпросите на миграцията и бежанците оптималният брой молби за даване на леговище е получен през 2016 година - 745 000. През предходната година техният брой е намалял до 222,9 хиляди, а за първите два месеца на тази година са получени общо 30,6 хиляди молби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР