След като кандидатурата на Виолета Лорер за ЕИБ бе оттеглена

...
След като кандидатурата на Виолета Лорер за ЕИБ бе оттеглена
Коментари Харесай

Гергана Беремска отива в ЕИБ вместо Виолета Лорер

След като кандидатурата на Виолета Лорер за Европейска инвестиционна банка бе оттеглена от Асен Василев, на нейно място във финансовата институция отива Гергана Беремска. Съпругата на Даниел Лорер сама се е отказала от кандидатурата за български представител в борда на Европейската капиталова банка, осведоми финансовият министър. 

" В момента госпожа Лорер - защото се подвигна огромен звук, сама отдръпна кандидатурата си. Сега, мисля, че влиза госпожа Беремска на тази позиция, която е директор  на Дирекция " Межуднародни финансови институции ", мисля, ще ви излъжа ", сподели министърът и уточни, че номинацията на Беремска е негова.

Асен Василев дефинира проблема като, изтъквам, " доста звук за нищо " и акцентира, че няма пояснение за какво тематиката е основала напрежение:

" Тези позиции би трябвало да се възобновят до петък. Въпросните позиции постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра или от шеф на дирекция. Тъй като тук не става въпрос за позицията, която госпожа Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади ".

Виолета Лорер сега е консултант на Асен Василев. Самият той дефинира драмата към Лорер като “много звук за нищо ”. 

Василев уточни, че за тази позиция нямало възнаграждение, но след разразилия се скандал по тематиката вчера Виолета Лорер сама отдръпнала кандидатурата си. Позицията ще поеме Гергана Беремска - шеф на дирекция “Международни финансови институции ”. 

“Тази позиция би трябвало да се възобнови до петък, тези позиции постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра, или от шеф дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади. ”, сподели Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР