След като изследват природата на Оумуамуа - загадъчен пришълец от

...
След като изследват природата на Оумуамуа - загадъчен пришълец от
Коментари Харесай

Космическото тяло Оумуамуа не било извънземен кораб

След като изследват природата на Оумуамуа - мистериозен пришелец от друга слънчева система, видян през 2017 година да минава скоростно през нашата Слънчева система, астрономите остават несигурни по какъв начин да го класифицират. Учените обаче са уверени, че мистериозното галактическо тяло не е извънземен транспортен съд, съобщи Ройтерс, базирайки се на обява в сп. " Нейчър астронъми ".

Странните форма и придвижване на обекта накараха някои учени да се зачудят дали Оумуамуа не съставлява извънземна технология, евентуално изследваща космоса. След деликатно изследване на данните обаче интернационален екип от откриватели стига до заключението, че " липсват безапелационни доказателства в поддръжка на изказванието за извънземен генезис ".

Учените наблюдават обекта с червеникав цвят от 14 октомври 2017 година до 2 януари 2018 година, след което Оумуамуа става прекомерно бледен, с цел да бъде засечен даже от най-мощните телескопи.

" Ключовото ни изобретение е, че свойствата на Оумуамуа са в сходство с натурален генезис и извънземно пояснение е безпричинно ", споделя един от ръководителите на проучването, астрономът Матю Найт от университета на Мериленд.

По думите на Найт Оумуамуа мъчно може да се впише в класификациите за метеорит или комета.

Според откривателите, едно допустимо пояснение е, че Оумуамуа е планетезимал - планетарен конструктивен детайл или част от подобен, формирал се в далечна звездна система.

Композицията на Оумуамуа - дали обектът е просто канара или съдържа метал и други съставки, остава мистерия за учените. Мистериозното галактическо тяло понастоящем се намира оттатък Сатурн. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР