След като излезе от американския затвор братът на Ружа Игнатова

...
След като излезе от американския затвор братът на Ружа Игнатова
Коментари Харесай

Братът на Ружа Игнатова се завърна в България, канили го в риалитита

След като излезе от американския затвор братът на Ружа Игнатова се завърна вкъщи. В обява в Instagram той разгласи, че към този момент е в България.

„ Стъпил съм в 93 страни на 6 континента. Живял съв в 5 от тях. Но има единствено едно място, където сърцето ми в миналото се е чувствало вкъщи. Време е да се върнем към корените “, написа Константин Игнатов към своя фотография преди два дни.

От тогава той постоянно си споделя фотоси от България на стори

Едно от тях обаче разкрива забавен факт. От както се прибрал вкъщи, тоя очевидно е получил питане дали ще взе участие в риалити излъчвания.

Той обаче отклони поканите, заявявайки, че би взел участие единствено в „ Ергена “ с цел да не даде на нито една участничка роза.

Константин бе задържан в Съединени американски щати по обвиняване в присъединяване в схемите на сестра му Ружа през 2019 година Самата Ружа изчезна две години по-рано. Тя е в топ 10 на най-търсените нарушители на ФБР. Обявена е даже парична премия за всеки, който издаде местонахождението на нашенката.

Според обвиняванията със схемата One Coin Ружа дружно със съучастниците си е завлякла милиарди долари от жители по целия свят.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Konstantin Ignatov (@konstantin.ignatov_)

Игнатов излезе толкоз бързо от пандиза поради съглашение с държавното управление. Той даде обещание да разкрие  цялата скица към OneCoin, която завлече стотици хиляди хора с над 4,4 милиарда $.

Игнатов излезе късметлия, тъй като му бе препоръчана договорка от държавното управление в Америка през 2020 година. Той незабавно скочи й сграбчи офертата. Призна виновността си и реши да спомага на проверяващите.

„ Мога да упреквам единствено себе си. Все още имам проблеми да се виждам в очите, да се виждам в огледалото. Последните пет години бяха доста мъчителен интервал в живота ми, само че се веселя за уроците, които научих “, споделя Игнатов пред арбитър Рамос от Южния областен съд на Ню Йорк, минути преди да помирише същинската независимост.

Съдът също по този начин подреди на Игнатов, който в този момент е под двегодишен правосъден контрол, да съобщи 118 000 $, извоювани от схемата OneCoin. Това единствено по себе си значи, че

американското държавно управление му е разрешило да резервира милионите си

От залавянето му през 2019 година до този миг Константин Игнатов е дал показания, които бяха основни в осъждането на Марк Скот. Той изигра забележителна роля в измамата с OneCoin посредством пране на средства и беше наказан на 10 години затвор през януари 2024 година Също по този начин въз основата на показанията на Константин Игнатов бе закован и съдружникът на криптокралицата Себа.

Игнатов беше задържан през 2019 година и се призна за отговорен по обвинявания в пране на пари и машинация по-късно същата година. Игнатов е считан за водач на OneCoin, откакто сестра му Ружа изчезна през 2017 година.

Местонахождението на криптокралицата остава незнайно. В момента тя е в листата на Федералното бюро за следствие (ФБР) „ Десетте най-издирвани “. Тя е упрекната задочно от управляващите на Съединени американски щати за телеграфни измами, измами с скъпи бумаги и пране на пари.

Още вести четете в категорията Живот
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР