След като изкара повече от месец отстраняване от училище заради

...
След като изкара повече от месец отстраняване от училище заради
Коментари Харесай

Чернокож ученик, отстранен заради прическа, ще бъде изпратен на дисциплинарна образователна програма

След като изкара повече от месец премахване от учебно заведение поради дредовете си, на негър възпитаник в Тексас беше казано, че ще бъде отхвърлен от гимназията си и изпратен към дисциплинарна различна просветителна стратегия в четвъртък.

Дарил Джордж, 18, е младши възпитаник в гимназията Barbers Hill в Мон Белвие и е отхвърлен от 31 август. Той ще бъде изпратен в EPIC, различна учебна стратегия, от 12 октомври до 29 ноември за „ неспазване “ на разпоредбите на голям брой кампуси и класни стаи, сподели шефът в писмо от сряда, предоставено на Асошиейтед прес от фамилията.

Директорът Ланс Мърфи написа, че Джордж неведнъж е нарушил " предходните стандарти за държание на учениците " на региона. В писмото се споделя още, че Джордж ще може да се върне към нормалните занятия в класната стая на 30 ноември, само че няма да му бъде разрешено да се върне в кампуса на гимназията до тогава, в случай че не е там, с цел да разиска държанието си с учебните админи.

Barbers Hill Independent School District не разрешава на учениците от мъжки пол да имат коса, разпростряла се под веждите, ушите или горната част на яката на тениска, съгласно наръчника на ученика. Освен това косите на всички възпитаници би трябвало да са чисти, добре поддържани, геометрични, а не с изкуствен цвят или разновидност. Училището не изисква униформи.

Закон CROWN, който влезе в действие на 1 септември. Законът, редуциране от „ Създаване на оправдателен и отворен свят за естествената коса “, има за цел да забрани дискриминирането на коса, учредена на раса, и питейните заведения работодателите и учебните заведения да не глобяват хората поради текстурата на косата или защитни прически, в това число афрос, плитки, дредове, усуквания или банту възли.

Федерална версия беше призната в Камарата на представителите на Съединени американски щати предходната година, само че не беше сполучлива в Сената.

Училищният окръг също заведе дело в щатския областен съд, като изиска от арбитър да обясни дали неговите ограничавания за дрескод, ограничаващи дължината на косата на учениците за момчета, нарушават Закона за короната. Делото е заведено в окръг Чеймбърс, източно от Хюстън.

Училището на Джордж преди този момент се е сбило с двама други чернокожи възпитаници поради дрескода.

Служителите на Barbers Hill споделиха на братовчедите Де'Андре Арнолд и Кейдън Брадфорд, че би трябвало да отрежат дредите си през 2020 година Семействата им съдиха региона през май 2020 година и федерален арбитър по-късно постанови, че политиката на региона за коса е дискриминационна. Техният провесен случай оказа помощ да подтиква законодателите в Тексас да одобрят Закона за короната на щата. И двамата възпитаници се отдръпнаха от учебното заведение, като Брадфорд се върна след решението на съдията.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР