След като изборът за председател на 48-ото Народното събрание втори

...
След като изборът за председател на 48-ото Народното събрание втори
Коментари Харесай

ПП закъсняха за лидерската си среща, БСП и ДБ не ги уважиха

След като изборът за ръководител на 48-ото Народното събрание втори следващ ден претърпява крушение, „ Продължаваме промяната “ реши да предложения всички политически водачи за обществени съвещания в 12 часа през днешния ден в зала „ Запад “ на Народно събрание. Бившите ръководещи настояха договарянията да бъдат предавани онлайн пред всички гласоподаватели, като по този начин съгласно тях ще бъде решена  конституционната рецесия.

В уречения час обаче залата беше полупразна, имаше единствено публицисти, а основателите на консултациите в лицето на Кирил Петков и Асен Василев ги нямаше. Техните досегашни съдружни сътрудници Демократична България и Българска социалистическа партия пък въобще не благоволиха да се появят на срещата.

Затова пък представителят на ГЕРБ-СДС Даниел Митов се отзова на поканата, само че завари празна залата.

„ Истината е, че в случай че би трябвало да се организира някакъв обществен спор, той би трябвало да се организира в парламентарна зала. Там се водят обществените диалози пред всички български жители и пред камерите. В момента виждаме, че откакто няма никой, явно „ Продължаваме промяната “ са в изолираност “, разяснява Даниел Митов.

На въпрос за какво макар първичните планове да не участват на тези съвещания, въпреки всичко ГЕРБ-СДС се явяват, зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ отговори по този начин: „ Поне да забележим тук ли са, не са ли, какво се случва “.

На въпрос към Митов дали ще остане на срещата, той уточни, че в случай че дебатът е лидерски, на него би трябвало да участват водачите на всички парламентарно показани партии, каквито в действителност липсваха.

Точно до момента в който Митов излизаше от залата в нея, само че през другия вход влязоха Асен Василев и Кирил Петков. Часът беше малко след 12:20, а в залата очевидно имаше единствено публицисти, само че не и водачи.  

Така двамата съпредседатели на Политическа партия използваха меийното наличие, с цел да споделят, че председателските препоръки би трябвало да се излъчват онлайн, с цел да бъде всичко транспарантно. Припомняме, че когато се водеха консултациите за сформиране на държавно управление в предходния парламент водени от Петков и Василев, срещите бяха при затворени врата.   

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР