След като иранският външен министър стартира дипломатическо турне днес в

...
След като иранският външен министър стартира дипломатическо турне днес в
Коментари Харесай

Ирански хардлайнери недоволстват от правителството си за ядрената сделка

След като иранският външен министър започва дипломатическо турне през днешния ден в опит да избави нуклеарната договорка, държавното управление се изправя пред възходящ напън от хардлайнери в Иран, които настояват, че в никакъв случай не е трябвало да се доверяват Запада, оповестява Агенция Франс Прес.

Аятолах Али Джанати, ултра-консервативният началник на " Асамблеята на специалистите ", чиито отговорности включват избора на идващия висш водач разяснява, че държавното управление не е съумяло да подсигурява ползите на страната. Президентът Хасан Рохани, би трябвало " да се извини на иранския народ за вредите, породени с нуклеарната договорка ", изясни Джанати.

Външният министър Мохамед Джавад Зариф дойде в Пекин, първата спирка от обиколката му на останалите членове на нуклеарната договорка. Той ще посети Москва и Брюксел през идващите дни.

Отразявайки линията, възприета от висшия водач Аятолах Али Хаменей, Джанати счита, че има дребна възможност европейците да обезпечат нужното, тъй че Иран да остане в договорката. Европейците " в никакъв случай не са спирали да подхващат дейности против Иран ", написа той.

Ръководителят на революционната армия Мохамад Али Джафари също подлага на критика " някои длъжностни лица ", които " гледат на външни лица ". " Надявам се, че последните събития ще ни накарат да сложим завършек на нашето доверие в Запада и европейците. Европейците неведнъж са повтаряли, че няма да могат да се опълчват на глобите в Съединени американски щати ", разяснява Джафари, представен от " Фарс ".

Около 100 ирански депутати също са се подписали под законопроект към Народното събрание, който ще дефинира явен краен период за държавното управление да " получи нужните гаранции от европейците ", без което Иран ще възобнови обогатяването на уран, съгласно формалния уеб страница на Народното събрание.

Веднага след отдръпването на Тръмп от съглашението предишния вторник Рохани съобщи, че е инструктирал Иранската организация за атомна сила да се приготви за " промишлено обогатяване без ограничавания ", в случай че ползите на Иран не се подсигуряват от останалите страни в нуклеарната договорка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР