След като Иран извърши директна атака срещу Израел ситуацията ескалира.

...
След като Иран извърши директна атака срещу Израел ситуацията ескалира.
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Ако има виновни длъжностни лица за авиационното произшествие, те ще понесат своята отговорност

След като Иран извърши директна офанзива против Израел обстановката ескалира. Сега би трябвало да следим какъв ще е отговорът и неговата пропорция. Има стъпка на отговор, което ескалация. Пряка заплаха за нас няма. Това не постанова въоръжените ни сили да подхващат някакви ограничения, да променяме тяхната подготвеност. Те имат други задания, като при вероятно повишаване на мигрантския напън или активизация на терористични кафези в Европа. В тази връзка ние сме подготвени да повишим готовността на нашия състав. Това съобщи министърът на защитата в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

„ Понякога се оказваме целеустремено и съзнателно от злонамерени доброжелатели на България, които я вкарват в събития, в които нямат нищо общо, визирайки случая с експлодиращите пейджъри. В такива моменти ускоряваме защитата на стратегически обекти в страната ”, изясни той и посочи, че съвещанията на съвета по сигурността задействат системата на страната за подготовка и отговор на такива събития.

По данни на специфичните служби към този момент има 100 000 бежанци. Очаква се при ескалация на обстановката те да набъбнат до 500 000 и част от този поток да се насочи към Европа. Ние в този момент имаме 500 индивида от армията на границата. Ако се наложи можем да удвоим или утроим това наличие, увери министър Запрянов.

„ Тече следствие за случая на „ Граф Игнатиево ”. Вече работи нашата ревизия по следствие на това авиационно произшествие. Те имат всички данни от черната кутия. Докладваха ми, че отчетът ще е подготвен в средата на този месец и ще можем да отговорим какво е станало. Аз желая по-широк взор върху цялостната организация на подготовката на летателния състав, на дисциплината, на спазването на ограниченията за сигурност, планирането, провеждането и отчитането на полетите. Работи такава група и се надявам до края на месеца да е завършила, а аз да съм получил сложна картина, с цел да може в случай че има отговорни длъжностни лица, те да понесат своята отговорност ”, сподели още министър Запрянов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР