След като има управляваща коалиция, е редно да има консултации,

...
След като има управляваща коалиция, е редно да има консултации,
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП: Да се фокусираме върху нашите бойни дефицити, преди да оправяме чужди

" След като има ръководеща коалиция, е редно да има съвещания, само че желаеме да чуем защо тъкмо става въпрос, тъй като и сега България прави доста за Украйна ". Това мнение изрази депутатът Настимир Ананиев във връзка консултациите от " Демократична България " за изпращане на оръжие в Украйна.

" Ние би трябвало да бъдем реалисти какво е ситуацията на българската войска, тъй като след 12 години ръководство на ГЕРБ войната сподели ужасно доста дефицити. И ние би трябвало да се фокусираме да оправим нашите бойни дефицити, преди да оправяме непознати. От години използваме еърполисинг, тъй като а страдание нашата бойна авиация не е такава, каквато ни се желае да бъде. Би трябвало ракетните ни комплекси да пазят нашите стратегически обекти ", сподели Ананиев в студиото на " Денят стартира ".

Има декларирани позиции на държавното управление, министърът на защитата сподели, че няма по какъв начин да предоставим ракетни установки, защото те са стратегически за нашите потребности. Тази тематика е значима, само че по-важно е да спре войната, добави той.

По думите му опозицията се пробва да внася напрежение в ръководещата коалиция, а фокусът на обществото е бил преместен - защото и преди войната страната е била изправена пред рецесии.

Относно избора за гуверньор на Българска народна банка - концепцията на " Продължаваме промяната " е била срокът за издигане на кандидатури да се удължи с още две седмици, с цел да може ръководещата коалиция да излъчи един общ претендент, само че от Има Такъв Народ не са се съгласили.

" За мен е значимо кандидатурата на гуверньора на Българска народна банка да има профила, който е необходим на една европейска страна. Мисля, че профилът на Андрей Гюров е най-подходящ за тази позиция и се надявам всички сътрудници да го схванат. При господин Каримански - за мен гувенрьорът на банката не би трябвало да е взел участие в търговски банки, а господин Каримански е взел участие в дребни търговски банки, свързани с имена от прехода ", разяснява Настимир Ананиев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР