След като има случаи на побоища в София, значи има

...
След като има случаи на побоища в София, значи има
Коментари Харесай

Петър Тодоров: От следващия месец ще се увеличи мигрантският натиск към страната ни

След като има случаи на побоища в София, значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира. Проблемът е основно от 2014 година, само че последните години се задълбочи. В момента се следи краткотрайно понижение на мигрантския напън, само че това е обвързвано с климатичните условия. Ще видите, че от идващия месец нататък внезапно ще се усили натискът още веднъж. Проблемът е в това, че се връщат от Европа тихо и тайно. Това съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в " Денят стартира ".

" Домовете, в които са настанени бежанците в София, са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци би трябвало да има засилено полицейско наличие ", сподели Петър Тодоров.

Според него ще отнеме най-малко 3 години в подготовката и образованието на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

" Тъй като един конкурс протича за най-малко 6 месеца, образованието също е 6 месеца, а за жалост потенциалът на нашите обучителни центрове е дребен. Над 500 са незаетите бройки в Столична дирекция на вътрешните работи, само че казусът е, че няма искащи за състезанията ", сподели Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде хванат, само че това не се случи.

" За мен не успяхме да го заловим, тъй като изтече информация. 15 минути преди да влязат сътрудниците, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко сходни случая ", акцентира той.

По думите му брачната половинка Нотариуса от 2021 година е в ГДБОП и е била назначена с външен конкурс.

" Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е казус и не е правено. Начинът, по който е отстранена води до нейното връщане след това ", изясни още Петър Тодоров.

" За мен Нотариуса беше погубен, тъй като някой се тормози, че може да се разприказва ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР