След като има случаи на побоища в София значи има

...
След като има случаи на побоища в София значи има
Коментари Харесай

От следващия месец ще се увеличи мигрантския натиск към страната ни, смята бивш главен секретар на МВР

След като има случаи на побоища в София значи има проблем с бежанците. Проблемът с бежанците продължава да съществува и ескалира.

Проблемът е основно от 2014 година, само че последните години се задълбочи. В момента се следи краткотрайно понижение на мигрантския напън, само че това е обвързвано с климатичните условия. Ще видите, че от идващия нататък внезапно ще се усили натискът още веднъж. Проблемът е в това, че се връщат от Европа тихо и инконгито.

Това съобщи някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по Българска национална телевизия.

Домовете, в които са настанени бежанците в София са със свободен режим. През деня нямаме право да ги задържаме. Около домовете за бежанци би трябвало да има засилено полицейско наличие ", сподели Петър Тодоров. Според него ще отнеме най-малко 3 години в подготовката и образованието на 1200 граничари, които да се изпратят на границата.

" Тъй като един конкурс протича за най-малко 6 месеца, образованието също е 6 месеца, а за жалост потенциалът на нашите обучителни центрове е дребен. Над 500 са незаетите бройки в Столична дирекция на вътрешните работи, само че казусът е, че няма искащи за състезанията ", сподели Тодоров.

По времето, в което Петър Тодоров беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи имапе опит Петьо Петров-Еврото да бъде хванат, само че това не се случи. " За мен не успяхме да го заловим, тъй като изтече информация. 15 минути преди да влязат сътрудниците, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко сходни случая ", акцентира той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР