След като и днешният ден се оказа напълно безуспешен за

...
След като и днешният ден се оказа напълно безуспешен за
Коментари Харесай

Избиратели номинираха 241-вия депутат за шеф на парламента

След като и днешният ден се оказа изцяло безрезултатен за избора на ръководител на Народното събрание, с мигане група от хора в обществените мрежи предложиха бездомното куче, което през вчерашния ден през целия ден заставам пред постройката на Народното събрание, да заеме най-обсъждания пост в страната. Появиха се и искащи да осиновят животинчето. Но даже то на втория ден от дебатите избяга.

Въпреки че днес Шаро не е на поста си, ползата към него не стопира. Вече го търсят за осиновяване, откакто група за отбрана на животните качи негова фотография във Facebook.

" Интересът за кучето пред Народно събрание е голям, доста хора ни пишат на персонални известия, свързват се, звънят. Идеята да качим фотографията на това куче беше и да се обърне внимание в идващия парламент на казуса с бездомните животни ", споделя пред Радослав Рангелов от DOG-Help-BG.

Заваляха и други оферти - през днешния ден над 800 души във фейсбук гласоподаваха - да избавят депутатите от двудневната им тъга и да изберат кучето за ръководител на Народното събрание. Още с появяването си през вчерашния ден то се радваше на всеобщо внимание и утвърждение - даже от на служебния министър председател Гълъб Донев, който на влизане в постройката се наведе да го погали.



След близо осем часа на стража пред Народното събрание - безименният воин посрещаше, изпращаше, подремваше, позираше на аления килим, не изпускаше и присъединяване в изявленията.

Днес рижото куче, което зевзеци в обществените мрежи нарекоха " 241-вия народен представител ", не почете с наличието си постройката, на която стои завета " Съединението прави силата ".

" Два дни го търсим, сътрудници, които са от центъра го търсят ", споделя Радослав Рангелов.



Изглежда безрезултатните диспути са му били малко отегчаващи. И по-късно е избягал в дълга депутатска отмора, без да подозира, че към този момент е най-харесваният претендент за най-високия пост в страната, разяснява националната телевизия.

А Петър Донкин написа " Балада за кучето пред Парламента ", което беше най-споделяният пост във Facebook през днешния ден :

Балада за кучето пред Парламента

Там, на жълтите павета,

седи една душица клета,

бездомно куче - помияр,

на инат на всичкия ПиАр,

пред очите на елита,

като че ли нещо ги пита,

пред очите на всеки посетител,

стои с гвардейците на пост

и задава с погледа си мокър

един въпрос до болежка значим:

" Нима всеки народен представител е кьорав,

та не вижда, че крънкам самун!? "...

И всеки минава, без да го погали,

а с толкоз добродетели се хвали.

И всеки минава, без да забележи,

без даже за момент да се разнежи.

И всеки влиза в Парламента с ненаситност,

без да види какъв брой е кучешки живота,

по какъв начин кучето си лае, керванът си върви

и кучешки бездомна - душата кърви.

Как кучето гледа с молещи очи,

само че съвестта ни от дълго време мълчи...

И всеки снима кучето воин,

а не вижда, че това е той,

че това е народът ни дребен,

докаран да проси за залък!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР