След като хиляди полицаи, надзиратели, пожарникари и спасители излязоха на

...
След като хиляди полицаи, надзиратели, пожарникари и спасители излязоха на
Коментари Харесай

Синдикатите на среща с премиера след протестите на полицаи и пожарникари

След като хиляди служители на реда, надзиратели, пожарникари и спасители излязоха на митинг с искане за почтено възнаграждение, министър председателят Кирил Петков ще се срещне с тях.

Служителите недоволстват против незадоволителното финансиране и метода, по който се разискват структурните промени в Министерство на вътрешните работи. Те акцентират, че заплатите им не са обновени с години, а проблемите им са пренебрегнати.

Според тях в Бюджет 2022 бранш " Сигурност " не е измежду предпочитаните.

Протестиращите подчертаха, че настояванията им не са политически, а резонни. Те оферират 20% нарастване на заплатите, само че ръководещите са на мнение, че увеличение на пари може да има единствено след промени.

На среща в Министерския съвет през днешния ден Кирил Петков ще разиска проблемите в системата и опциите за разрешаването им. Ще участват представители на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, на Националния профсъюз на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи и на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР