След като хакнаха профилите в две социални мрежи на актьора

...
След като хакнаха профилите в две социални мрежи на актьора
Коментари Харесай

Биляна Йотовска проговори за кошмара, който преживя

След като хакнаха профилите в две обществени мрежи на артиста Юлиан Вергов, следващата жертва е фитнесмоделът Биляна Йотовска, чийто профил в Инстаграм бе откраднат.

" Получих имейл сякаш от Инстаграм, че профилът ми предстои на верификация, че е 100% същински. Прегледах го много деликатно и за жалост кликнах да продължа нататък. Това беше задоволително, с цел да получа имейл, че моят имейл е заменен и профилът е хакнат ", изясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Биляна Йотовска направи огромна шашма в интернет и си понесе следствията

Йотовска е писала на Инстаграм посредством Facebook и преди два дни получава имейл, че е нужна повече информация. Предстои тя да се свърже с ГДБОП, надявайки се да се стигне до хората, които са откраднали профила.

" По непотвърдена информация профилът ми е хакнат от турска група. Напоследък има взрив и всички би трябвало да внимават доста какви имейли получават. Основната причина е за пари, тези профили се продават сносно ", сподели още фитнесмоделът с хиляди почитатели в обществените мрежи.

Ален Попович от Българската асоциация на организациите за цифрови връзки уточни, че огромна част от звездите в България в последния месец търпят такива проблеми. По думите му това е класическа фишинг офанзива, в която прочитаме даден имейл и считаме, че е обвързван с компания, с която имаме връзки.

" Има миг, в който Инстаграм чисто по процедура не могат да върнат нещата. В множеството случаи такива профили биват деактивирани ", означи специалистът по обществени мрежи.

Попович отвори скоба, че Инстаграм и Facebook нямат процедура да изпращат имейли, че сме известни и би трябвало да кликаме, с цел да верифицират профила ни. Той посъветва да гледаме от кое място идват имейлите.

" Определено цифровата просветеност би трябвало да се увеличи ", заключи специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР