След като Григор Димитров отказа участието си на турнира София

...
След като Григор Димитров отказа участието си на турнира София
Коментари Харесай

Върнал ли е вече Гришо 380 000 евро и ощети ли родината си?

След като Григор Димитров отхвърли присъединяване си на шампионата София Оупън поради травма на рамото, обстановката стана извънредно комплицирана. БЛИЦ още преди седмица заяви, че Гришо може да не пази купата си от шампионата от предходната година и отсъствието му евентуално е част от война в българския тенис, целяща промяната на управата на федерацията.

Както към този момент информирахме, Димитров би трябвало да върне 380 000 евро, които е получил от уредниците на шампионата за присъединяване си в „ Арена Армеец “. Дали той към този момент е направил това, или ще го стори в идващите дни, това не е огромният въпрос. Проблемът е, че доста страни са ощетени - уредниците, страната, почитателите и спонсорите.

Още след конференцията на Григор преди седмица, когато стана ясно, че той може да не играе в София, почитателите започнаха да продават билетите си за конкуренцията. Те предусещаха, че най-хубавият ни тенисист няма да взе участие. Сега след потвърждението на новината броят на разочарованите нараства доста. Феновете са безапелационни, че няма да вървят на шампионата, защото няма да могат да гледат най-голямата си горделивост в актуалния спорт. Това значи, че трибуните в „ Арена Армеец “ ще бъдат празни.

Въпреки че шампионатът е частен, страната посредством Министерството на младежта и спорта даде за организацията му 500 000 лв.. Така министерството се оказва един от най-големите вложители на София Оупън. С отсъствието на Григор Димитров страната се оказва ощетена.

Ощетени са и от малкия екран, която ще излъчва шампионата. Тя заплати 150 000 евро за телевизионните права и конкуренцията ще се предава по платените канали „ Диема Спорт “ и „ Диема Спорт 2 “. Отсъствието на Григор Димитров ще отдръпне освен феновете и клиентите на двата телевизионни канала, а и рекламодателите. Самата телевизия е ощетена и поради това, че е главен спонсор на конкуренцията, чието име е „ Диема Екстра София Оупън “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР