След като Google обяви, че премахва бутона Преглед на изображението

...
След като Google обяви, че премахва бутона Преглед на изображението
Коментари Харесай

Кой ще се възползва от премахването на бутона “View image” в Google?

След като Гугъл разгласи, че отстранява бутона " Преглед на изображението " (View image) преди няколко дни, сигурно доста консуматори ще решат да заменят най-голямата търсачка с тази на Microsoft – Bing - да вземем за пример.

Припомняме ви, че Гугъл, след сключване на многогодишна световна лицензионна договорка с Getty Images, предприе тази мярка, с цел да ограничи нарушаванята на авторски права при тегленето на изображения от интернет.

Прочетете още: Гугъл отстранява бутона “View image ” от търсачката за фотоси

Според отчет на BBC обаче критиците на новата политика на интернет колоса са безапелационни, че тази смяна е " ужасна ", " ориентирана против потребителите " и " понижаваща качеството на продукта " . Решението на Гугъл провокира вълна от неодобрение, като доста консуматори приканиха за протест на търсачката и замяната ѝ с някоя различна.

" Други показват, че кликването с десния бутон върху обещано изображение в браузъра Chrome на Гугъл и изборът на " Отваряне на изображение в нов раздел " (Open image in new tab) възпроизвежда изчезналата функционалност, което обезсмисля новата политика на компанията " , се споделя още отчета.

Според Lifehacker.com пък има вид потребителите да се извърнат и към друга търсачка, наречена Startpage. " Този браузър е концентриран върху поверителността и дава резултати от търсенето с Гугъл, само че без ориентираните реклами и с повече отбрана на персоналните данни " , прибавят от BBC.

" Гугъл от дълго време е атакувана от фотографи и издатели, които считат, че опциите, които дава най-голямата търсачка, са разрешили на потребителите да крадат фотоси . В този ред на мисли, премахването на бутона за обзор на изображението е една от многото промени, с които компанията дава отговор на критиките”, разяснява и от софтуерното издание The Verge.

Сега остава единствено да забележим коя от различните търсачки ще се възползва от рестрикциите на Гугъл. А дали и те няма да възприемат сходно политика, притиснати от акцията за отбрана на авторските права, единствено времето ще покаже.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР