След като години наред разчиташе на медицински сестри от Източна

...
След като години наред разчиташе на медицински сестри от Източна
Коментари Харесай

Brexit и африкански медици взеха хляба на българските лекари и медсестри на Острова

След като години наред разчиташе на медицински сестри от Източна Европа, в това число от България, в този момент Англия нападателно внася фрагменти от Африка, оставяйки някои страни там безусловно без здравни служащи. Кои националности изместват родните медици на Острова?
Прочетете още
Абсолютен връх по наети медицински сестри и акушерки на Острова - 52 000. Близо 10% от тях идват от небогати страни от по този начин наречения „ червен лист ” на СЗО, което значи, че от тях не би трябвало да се наема интензивно здравен личен състав, тъй като самите те изпитват компликации да лекуват популацията си. Въпреки това, хиляди техни медицински сестри към този момент са пристигнали във Англия, оповестява Нова ТВ. 

След Brexit притокът на европейски медици към британските лечебни заведения внезапно спадна. Причината - с цел да работят на Острова към този момент им трябват визи. Освен това, би трябвало да се съревновават за място с сътрудници от целия свят, доста от които са подготвени да работят и за по-малко пари поради стандарта на живот в родината им.

„ Най-често новодошлите експерти са от Нигерия - към 80%. Тя е най-голямата африканска страна. Те са към 230 млн. и е обикновено е да имат най-вече. Следващите, може би, са Гана. Това са двете съществени страни, от които се трансферират експерти към Англия ”, изясни доктор Милен Михайлов, който от 13 години е доктор във Англия.

Той споделя, че българите в английското опазване на здравето внезапно понижават. „ Преди Brexit наистина имаше много български медицински сестри в британските лечебни заведения. Последните 3-4 година тяхното количество понамаля, което допускам се дължи на проблеми с документите. Както и на огромното количество медицински сестри, които идват от Африка ”, разясни доктор Михайлов.

Медиите в Гана оповестяват, че пациентите в страната са в заплаха, защото медицински сестри всеобщо напущат, с цел да отидат във Англия, където могат да печелят седем пъти повече. Само през първите пет месеца на тази година са си тръгнали 9000. Въпреки това, в английското опазване на здравето продължава да има 43 000 свободни места за медицински сестри и страната да предлага финансова помощ на по-бедни страни, с цел да може да разчита на фрагментите им.

Световната здравна организация прикани богатите страни да спрат да източват медицинските експерти на бедните. Беше основан лист с 55 африкански и азиатски страни, в които те са застрашаващо малко и по никакъв метод не би трябвало да бъдат подтиквани да ги напущат.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР