След като години наред Activision Blizzard представяха поредица недобри финансови

...
След като години наред Activision Blizzard представяха поредица недобри финансови
Коментари Харесай

Боби Котик отново си навлече публична критика

След като години наред Activision Blizzard представяха поредност недобри финансови резултати, преди две години гръмна и голям скандал, обвързван с упражняван тормоз в офисите от страна на висши чиновници на компанията към техните подчинени. Едва ли се нуждаеха тъкмо от това сега компанията. Изведнъж се появиха Microsoft с предлагането им за придобиване (според друга информация Activision са се обърнали към Microsoft да бъдат добити от тях). И договорката за внушителната сума от Щатски долар милиарда – най-голямата в гейминга – щеше да реши доста проблеми за компанията. Но сигурното ѝ осъществяване през днешния ден към този момент е под въпрос. През предходната седмица изпълнителният шеф на Activision Blizzard насочи още веднъж вниманието към себе си и то не с нещо позитивно. Става въпрос за упоменатите кавги към студиото.

През 2021 материал на страниците на „ Уолстрийт джърнъл “ разкрива свидетелските показания на чиновници на студиото, които упрекват управлението на компанията и персонално Боби Котик в практикуване на тормоз на работното място, включително и полов, незаслужено възнаграждение и съзнателно прикриване на случаите на тормоз и напън. Едно от тези обвинявания дори свързваше персонално Котик със опасност за ликвидиране на негов чиновник, както и с прикриване на извършен полов тормоз. И двете обвинявания стигат до съда, само че завършват със съглашения и заплащане на съществени суми от страна на Activision Blizzard към пострадалите. Освен завеждането на каузи към потърпевшите в хипотетичните случи на тормоз, компанията влиза в полезрението и на секторна профсъюзна организация. А в този момент Котик трансферира виновността за репортажите в медиите на публицистите и агресивното държание на профсъюзното придвижване.

Котик прави коментара си в изявление от предходната седмица за Variety, в което за следващ път декларира позицията си, че този проблем в компанията не е систематичен. Всичко това на фона на сходни случаи от най-малко 2016 насам, като даже в последния финансов доклад на Activision Blizzard е посочено, че през предходната година са заведени следващите няколко каузи към издателя поради непочтено държание на висши чиновници на студиото.

„ Извършихме всевъзможен тип следствия. И не открихме систематичен проблем с издевателството – в никакъв случай. В компанията ни нямаше нищо от тези внушения, направени от медиите. Това, което се случи в действителност е че едно профсъюзно придвижване се потруди крепко да дестабилизира компанията “, изяснява Котик. Той е уверен, че тези профсъюзни организации оказват директно въздействие върху управляващите и са отговорни за честите изрази на митинги от страна на чиновници на компанията в последните две години.

Реакцията на гейм общността несъмнено, че не закъсня, като мнозина осъдиха, както изказванията на Котик, по този начин и Variety за поместването на материала, който показва Котик и Activision Blizzard в избрана посока. Някои дори заподозряха, че обявата напълно не е инцидентна. Тя идва на фона на излизането на последната игра от известната поредност Diablo.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР