След като глутница кучета уби жена в Долна Оряховица, кметът

...
След като глутница кучета уби жена в Долна Оряховица, кметът
Коментари Харесай

Кметът на Долна Оряховица: Имах сигнали за агресивните кучета, но са ми вързани ръцете

След като глутница кучета умъртви жена в Долна Оряховица, кметът на града ще инициира среща с държавни институции и природозащитници, с цел да се подхващат по-адекватни ограничения против безотговорните притежатели.
Прочетете още
" При мен няма публично подадени тъжби за тези кучета, само че няма да си укривам главата в пясъка. За тези кучета хора са ми споделяли. Аз съм идвал да приказвам, да упорствам, безусловно да се карам със притежателя той да си ги прибере, след което той взима ограничения, прибира ги и очевидно след известно време отново ги пуска ", изясни Йордан Байчев пред Българска национална телевизия.

Към този миг окръжната прокуратура във Велико Търново не оповестява дали има арестувани и повдигнати обвинявания след нещастието. Правят се разнообразни експертизи. Хората в Долна Оряховица обаче описват, че от години имат проблеми със съседа, който стопанисвал кучетата. От няколко месеца той отвън града, само че е оставил различен мъж, който да се грижи за животните.

" Ние сме с вързани ръце, безусловно можем единствено да дойдем и да ги предизвестяваме ", разясни кметът Йордан Байчев.

Общината е сключила контракт с компания, която има пълномощия само да кастрира безстопанствени кучета и да ги връща на улицата.

" Единствено това ми разрешават моите пълномощия, това сме го правили и кучета са били прибирани, обработвани и връщани на същото място. Законът просто ни връзва ръцете. Община Горна Оряховица няма подслон и това е голям проблем и би трябвало да се реши оптимално бързо ", сподели още Байчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР