След като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск разкри

...
След като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск разкри
Коментари Харесай

Tesla надхвърля производствените си цели за Model 3?

След като основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск разкри по-рано този месец, че обмисля да трансформира компанията в частна, като изкупи акциите на цена от 420 $ на акция, медийният роман за производителя на електрически коли се промени. На първо място, тематиката за промяната на собствеността тотално измести тази дали компанията ще може да се оправи с амбициозните индустриални цели, които си слага и от които зависят значително позициите ѝ на пазара. И това не се случва просто тъй като има нов роман, който да замести остарелия. Тук има освен това – Tesla несъмнено дава признаци на възкръсване. Според Bloomberg да вземем за пример производството на Model 3 към този момент е надхвърлило 6000 единици на седмична база, каквато беше и задачата, сложена от Мъск, откакто бяха достигнати заветните 5000 при започване на лятото.



Но можем ли да кажем, че, до момента в който медиите наблюдават евентуалната приватизация на Tesla, продуктивността на компанията се покачва стремително?

Засилване на производството на Model 3

Bloomberg са основали специфичен тракер, който следи развиването на индустриалния развой на Model 3, който съгласно компанията разчита “на данни от публични държавни запаси на Съединени американски щати, обществени медии и директна връзка със притежателите на Tesla ". Според изчисленията на въпросния тракер производителят на електрически автомобили е достигнал 6,278 единици на седмица. Ако тази вест е вярна, това би било удивително достижение.

В края на второто фискално тримесечие, Tesla направи нещо извънредно значимо – доближи индустриалната си цел за 5000 единици Model 3 на седмица. Още повече, че компанията съумя да направи това в композиция с съвсем по 2000 единици от моделите S и X за същия интервал от време. На 1 август, в писмо до вложителите, Мъск дори заяви, че задачата не е реализирана един път или два пъти, а “многократно” през месец юли.

Заявявайки нова цел, Мъск актуализира проектите на компанията за годината и разгласи пред акционерите, че чака производството на Model 3 да нарасне до 6000 единици на седмица до края на август. Според изчисленията на Bloomberg тази цел към този момент е реализирана, което удостоверява и думите на разнообразни анализатори от предходната седмица, съгласно които производството на Model 3 върви с положителни темпове.

Най-накрая рентабилни?

Ако Tesla фактически е постигнала устойчивo произвеждане на Model 3 от над 5 000 единици на седмица, в края на третото тримесечие компанията най-сетне може да излезе на пистата на рентабилността. В актуализацията на упованията на електромобилния производител през второто тримесечие управлението съобщи, че чака компанията да бъде на облага както през третото, по този начин и през четвъртото тримесечие на годината. За да се случи това обаче, производството на флагмана на Tesla не би трябвало да пада под 5000 бройки на седмична база, като по едно и също време с това продължат да се поддържат сегашните размери на Model S и Model X.

Разбира се, нищо не е несъмнено, до момента в който Tesla не показа формалните цифри за продажбите и доставките на Model 3. Обикновено това се случва няколко дни след края на всяко тримесечие, тъй че чакаме идната актуализация на проектите на компанията да стане ясна в първите няколко дни на октомври.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР