След като германката дойде в София и подкрепи протестите в

...
След като германката дойде в София и подкрепи протестите в
Коментари Харесай

Таяни: Надявам се случаят със Ска Келер да не се повтаря

След като германката пристигна в София и поддържа митингите в отбрана на Пирин, партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ излезе с брутална декларация, озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер " . В нея се споделяше, че тази "нагла и самонадеяна персона " се намесва във вътрешните работи на страната, по тази причина трябвало да бъде оповестена за личност нон грата.

Позицията на НФСБ не е позиция на българското държавно управление, обявиха тогава от пресслужбата на кабинета.

"Вицепремиерът Валери Симеонов прикани Келер да бъде прогонена от страната, тъй като е взела участие в митинг против строителството в Пирин. След като научих за това, се свързах с българското държавно управление и получих уверения, че изказването на Симеонов не е държавна позиция, по тази причина казусът е завършен ", съобщи през днешния ден Таяни, представен от кореспондентът на Българска телеграфна агенция в белгийската столица

"Искам да напомня, че свободата на изложение на мнение е измежду главните права на жителите на Европейски Съюз. Това важи изключително за хора като Келер, които са били директно определени и съставляват жителите. Тази независимост е съществена част от нашата народна власт. Тя допуска правото на противоречие, на несъгласие. Доволен съм, че държавното управление се разграничи и се надявам отсега нататък това да не се повтаря ", сподели още ръководителят на Европейския парламент.

Изявлението му бе посрещнато с ръкопляскания от залата.


Келер: Българското държавно управление не се извини >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР