След като Германия извади от експлоатация последните си три атомни

...
След като Германия извади от експлоатация последните си три атомни
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария поиска удължаване на експлоатацията на АЕЦ

След като Германия извади от употреба последните си три атомни електроцентрали, баварският министър председател Маркус Зьодер съобщи, че желае да продължи употребата на централи като спряната Исар 2 под държавна отговорност, съобщи ДПА.
За тази цел министър-председателят на южната провинция изиска от федералното държавно управление в Берлин изменение на Закона за атомната сила.
" Затова Бавария упорства федералното държавно управление да даде на провинциите лична отговорност за продължение на употребата на нуклеарната сила. Докато рецесията в енергийните доставки заради войната в Украйна не е завършила и преходът към възобновими енергийни източници не се е случил, би трябвало да използваме всяка форма на сила до края на десетилетието ", съобщи той.
" Бавария е подготвена за това ", добави Зьодер.
" Може да се счита за невероятно ръководещата немска трипартийна коалиция да се съгласи с това ". Наред с други неща, въпросът за окончателното предпазване на нуклеарните боклуци, които не престават да се създават в Бавария, ще би трябвало да бъде обяснен настрана.
В рамките на общонационалното търсене на дефинитивно вместилище за нуклеарни боклуци Бавария към този момент се опълчи на концепцията те да бъдат съхранявани на нейна територия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР