След като ГЕРБ предложи експертно правителство - колко от партиите

...
След като ГЕРБ предложи експертно правителство - колко от партиите
Коментари Харесай

Политически рекции след предложените от ГЕРБ преговори

След като ГЕРБ предложи експертно държавно управление - какъв брой от партиите в новото Народно заседание биха отишли на договаряния и имат ли и те червени линии? Първият отвод за общо ръководство пристигна във Фейсбук минути преди конференцията на ГЕРБ от досегашните им сътрудници от ПП-ДБ. Преди да кажат " не ” се обърнаха към гласоподавателите си, обобщава Народоосвободителна въстаническа армия.

" Здравейте от една гора в центъра на София. Благодарим за поддръжката. Ще продължим да работим за демокрацията и ще бъдем поръчител за това ”, съобщи Николай Денков, ПП-ДБ.

" В момента споделяме - nзависимо какво държавно управление предложи Борисов, ние ще бъдем ясна градивна съпротива. За всички политики, които са " за " Европа и са антикорупционни, ще действаме напред. Няма да им позволим нито за момент да помислят, че старите времена ще се върнат. За всички пораженчески гласове, които се чуват, желая да кажа: " Гледайте реванша ", акцентира Кирил Петков, ПП-ДБ.

Отговор към ГЕРБ-СДС пристигна и от най-малката партия в 50-ия парламент " Величие ".

" Г-н Борисов е най-опитният политик, лице на евроатлантизма, само че аз нищо не разбрах от това, което искаше да каже. Може би тъй като сме най-малките в палрламента или може би термините, които той употребява... термини, които не са записани в Конституцията. Като напромер " експертно държавно управление ", съобщи Николай Марков, Политическа партия " Величие ".

Все отново от " Величие " са подготвени на диалози. За тях разновидността за ръководство бил единствено един. " Единството допустимо – съдружно ", безапелационен е Марков.

Останалите партии в 50-ия парламент не разясниха думите на Борисов. Още през вчерашния ден обаче водачът на Движение за права и свободи прикани Бойко Борисов за евроатлантически диалог за ръководство. А от Българска социалистическа партия оповестиха, че експертен кабинет може да получи тяхната поддръжка, даже и с мандата на ГЕРБ.

" Разбира се, че е допустимо да подкрепим кабинет. Стига този кабинет да дава отговор на нашите визии. Няма по какъв начин да подкрепим кабинет с министър председател Борисов, само че все на някого би трябвало да е мандатът ", съобщи Атанас Зафиров, Българска социалистическа партия.

След тези думи на Зафиров, последва писмо на водача в оставка Корнелия Нинова към партийните редици. В него тя отбелязва, че единствено 24 часа след нейното овакантяване на поста е видяла оттегляне в дългогодишни техни позиции. И предизвестява, " че вратата на крепостта им няма да бъде разрушена извън, а ще бъде отворена от вътрешната страна. ”

От " Възраждане " оповестиха още преди дни, че биха подкрепили кабинет единствено с техен мандат, а Има Такъв Народ се оповестиха за експертно държавно управление още преди изборите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР